عیب یابی خودرو

دلایل لرزش فرمان خودرو

لرزش فرمان خودرو

ممکن است در بسیاری از مواقع هنگام رانندگی به خصوص در سرعت های بالا، متوجه لرزش فرمان شده باشید. این مشکل هنگام ترمز گرفتن نیز ممکن است به وجود آید که برای رفع آن، باید اقدامات مهمی انجام داد. در مقاله قبل نحوه کالیبره کردن سنسور فرمان را آموزش دادیم؛ اما در این مقاله قصد داریم به صورت دقیق تر، به بررسی عواملی که باعث لرزش خودرو می شوند بپردازیم. در صورتی که این مشکل برای شما نیز به وجود آمده است، تا انتها با ما همراه باشید.

آیا لرزش فرمان ایمنی خودرو را کاهش می دهد؟

یکی از مواردی که هنگام رانندگی باید به آن توجه داشته باشید، کنترل صحیح خودرو است. در بسیاری از مواقع هنگام ترمز زدن و یا رانندگی در سرعت های بالا، به دلیل وجود برخی مشکلات، ممکن است فرمان لرزش داشته باشد. این موضوع باعث عدم کنترل صحیح خودرو شده و ممکن است باعث ایجاد حادثه شود. به همین دلیل توصیه می کنیم در صورت مشاهده این مشکل، حتماً خودرو خود را به یک کارشناس فنی مطمئن بسپارید.

 

کاهش ایمنی خودرو در صورت لرزش فرمان

کاهش ایمنی خودرو در صورت لرزش فرمان

 

دلایل مختلف لرزش فرمان اتومبیل

همان‌طور که می دانید، خودروهای جدید به دلیل داشتن قابلیت کروز کنترل، لرزش بسیار کمتری را هنگام رانندگی تجربه خواهند کرد؛ اما این لرزش در خودروهای قدیمی تر که کاملاً به صورت دستی هدایت می شوند، ممکن است بیشتر باشد. لرزش فرمان می تواند دلایل زیادی داشته باشد که با بررسی آنها، می توان مشکل خودرو را عیب یابی کرد و از ایجاد حادثه نیز جلوگیری نمود. در این بخش به صورت کامل به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت.

عدم تنظیم لاستیک ها

یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث لرزش فرمان خودرو می شود، تنظیم نبودن لاستیک هاست. در صورتی که هنگام رانندگی به خصوص در سرعت های بالای 90 کیلومتر، با لرزش مواجه شدید، اولین اقدام نگه داشتن خودرو و بررسی لاستیک هاست. عدم تنظیم مناسب لاستیک ها می تواند علاوه بر ایجاد لرزش در فرمان، باعث خرابی قطعات داخلی خودرو شده و هم چنین طول عمر لاستیک ها را تا حد زیادی کاهش دهد.

کم بادی لاستیک ها

دلیل دیگری که ممکن است برای لرزش فرمان خودرو وجود داشته باشد، کم بادی لاستیک هاست. کنترل خودرو در صورتی که باد لاستیک ها کم باد باشد، بسیار سخت خواهد بود و باعث ایجاد لرزش در فرمان می شود. علاوه بر این موضوع، باد لاستیک ها باید به شکل دقیق تنظیم شده باشد تا خودرو دچار حادثه و یا ترکیدگی لاستیک نشود.

 

تنظیم دقیق باد لاستیک خودرو

تنظیم دقیق باد لاستیک خودرو

 

وجود مشکل در بلبرینگ

یکی دیگر از دلایلی که باعث لرزش فرمان در سرعت های بالای 80 کیلومتر می شود، خرابی بلبرینگ است. بلبرینگ قطعه ای است که به انتقال قدرت بین قطعات داخلی خودرو کمک کرده و از اصطکاک به وجود آمده نیز جلوگیری می کند. وجود مشکل در بلبرینگ می تواند شامل قطعات داخلی آن از جمله کنس، ساچمه، قفسه و یا کاسه نمد باشد؛ بنابراین در صورتی که دلیل لرزش در فرمان، لاستیک ها نبود می توانید بلبرینگ خودرو را بررسی نمایید.

وجود مشکل در اجزای فرمان

از دیگر دلایل اصلی که باعث ایجاد لرزش در فرمان می شوند، فرسودگی قطعات داخلی فرمان است. توجه داشته باشید که این قطعات پس از گذشت مدت زمانی، دچار فرسودگی شده و نیاز به تعمیر و یا تعویض دارند. وجود مشکل در اجزای فرمان، باعث می شود که لرزش هنگام دور زدن بسیار محسوس باشد. در این مواقع به احتمال بسیار زیاد، مشکل اصلی می تواند تای راد فرمان باشد. برای رفع این مشکل می توانید انتهای تای راد را تعویض کرده و سپس فرمان را مجدداً تست نمایید.

 

قطعات داخلی فرمان خودرو

قطعات داخلی فرمان خودرو

 

وجود مشکل در سیستم تعلیق

در بسیاری از موارد، ممکن است فرمان خودرو هنگام حرکت در مسیرهای کاملاً مستقیم نیز دچار لرزش شود. در این مواقع اکثرا هنگان گردش به راست یا چپ، فرمان ثابت خواهد بود. در صورتی که با این مشکل مواجه شده اید، به احتمال زیاد دلیل آن وجود مشکل در سیستم تعلیق است. پیشنهاد می کنیم برای رفع این مشکل، حتما خودرو را برای بررسی به یک کارشناس حرفه ای سپرده تا در صورت نیاز، سیستم تعلیق تعویض گردد.

ضربه خوردن شاسی

آسیب دیدن شاسی خودرو نیز از دیگر دلایل اصلی لرزش فرمان به شمار می رود. معمولاً در بسیاری از تصادفات، اولین جایی که دچار مشکل خواهد شد، شاسی خودرو است. در این مواقع سیستم جلوبندی کاملاً بهم می ریزد و باعث ایجاد لرزش در فرمان می شود.

خرابی دیسک ترمز

دیسک ترمز انواع مختلفی دارد. این انواع شامل دیسک های سوراخ دارد، شیار دارد، مختلط، موج دار، دیسک های معمولی و… می شوند. در صورتی که دیسک به کار رفته در خودرو تاب برداشته باشد، اصطکاک مناسبی میان دیسک و لنت صورت نخواهد گرفت و در نتیجه، ممکن است فرمان خودرو هنگام رانندگی دچار لرزش شود. علاوه بر تاب برداشتن دیسک ترمز، مشکلات دیگری از جمله خرابی روتورهای ترمز، خرابی کالیپر ترمز، سفت شدن ترمز و… نیز می توانند باعث ایجاد لرزش فرمان شوند.

دلایل دیگری که می توان به لرزش فرمان نسبت داد شامل وجود نقص در صفحه کلاچ، مشکل در موتور خودرو، خرابی میل تعادل، خرابی فنر تعلیق، وجود مشکل در سیستم هیدرولیک و خرابی پلوس خودرو می شوند.

 

خرابی دیسک ترمز، عامل لرزش فرمان

خرابی دیسک ترمز، عامل لرزش فرمان

 

دلایل لرزش فرمان هنگام شتاب گرفتن

علاوه بر لرزش فرمان در حالت های عادی، ممکن است هنگام شتاب گرفتن نیز با این لرزش مواجه شده باشید. در این صورت مشکل را می توان به پارگی شلنگ خلأ، وجود مشکل در میل لنگ خودرو، عدم سفت بودن تسمه و هم چنین مشکل داشتن مونتاژ موتور نسبت داد. پیشنهاد ما برای رفع این مشکلات، کمک گرفتن از یک کارشناس کاملاً حرفه ای است.

جمع بندی

لرزش فرمان موضوع مهمی است که می تواند ایمنی خودرو را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. عوامل بسیار زیادی در به وجود آمدن این مشکل دخیل هستند که در این مقاله سعی شد تا جای ممکن، تمامی آنها پوشش داده شود. با توجه به اینکه لرزش فرمان می تواند باعث به وجود آمدن حادثه های جبران ناپذیری شود، پیشنهاد می کنیم در صورت مشاهده این مشکل در خودرو، سریعاً از یک کارشناس با تجربه کمک بگیرید. در صورت نیاز به راهنمایی های بیشتر نیز می توانید با مجموعه مکانیک یار در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *