عیب یابی خودرو

کاهش قدرت موتور خودرو – بررسی دلایل و نشانه های آن

کاهش قدرت موتور

معمولاً پس از گذشت مدت زمانی از استفاده خودرو، متوجه کاهش قدرت موتور خواهیم شد. این مشکل که بین تمامی خودروها اتفاقی رایج است، بنا به دلایل مختلفی رخ می دهد. افت توان و کاهش شتاب خودرو، معمولاً جزو اولین نشانه هایی است که با توجه به آنها می توان باعث افت عملکرد موتور خودرو شد. اما این مشکل به چه دلایلی رخ می دهد و برای جلوگیری از آن باید چه راهکارهایی را در نظر گرفت؟ با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل افت عملکرد موتور خودرو بپردازیم و روش های پیشگیری از آن را نیز ارائه دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

کاهش قدرت موتور با چه نشانه هایی همراه است؟

برای اینکه متوجه کاهش قدرت و عملکرد موتور خودرو شویم، باید به برخی نشانه های اتومبیل توجه زیادی داشته باشیم. این نشانه ها معمولاً خبر از ایراد در قطعات داخلی موتور می دهند و باید به سرعت عیب یابی شوند. نشانه های کاهش قدرت موتور را در ادامه بررسی می کنیم.

لرزش هنگام توقف

یکی از نشانه هایی که به دلیل کاهش توان موتور رخ می دهد، لرزش خودرو هنگام توقف است. در صورتی که خودروی شما پس از حرکت و هنگامی که قصد توقف داشتید، دچار لرزش شود باید شمع ها، سیستم برق و سوخت رسانی خودرو را مورد بازبینی قرار دهید.

خارج شدن دود زیاد از اگزوز

زمانی که شمع های خودرو دچار مشکل شوند، دود زیادی از اگزوز خارج می شود که می تواند نشان دهنده کاهش قدرت موتور باشد. هم چنین این مشکل می تواند به دلیل تزریق بیش از حد سوخت به موتور خودرو باشد. تمامی این موارد روی نحوه احتراق تأثیر گذارند و می توانند باعث کاهش عملکرد موتور خودرو شوند.

تغییر رنگ دود خارج شده از اگزوز

علاوه بر خروج دود بیش از حد از اگزوز، تغییر رنگ دود خروجی نیز می تواند نشان دهنده افت قدرت موتور باشد. زمانی که عملکرد موتور با اختلال مواجه شود، دود خروجی از اگزوز معمولاً سیاه رنگ بوده و ممکن است بوی خاصی نیز داشته باشد.

کاهش قدرت ماشین در سربالایی ها

یکی از مهم ترین علائم کاهش قدرت موتور، عدم کشش اتومبیل در سربالایی هاست. این مشکل معمولاً به دلیل گرفتگی و مسدود شدن فیلتر بنزین اتفاق می افتد. به این صورت که به ماشین هنگام حرکت در سربالایی فشار زیادی وارد شده و قدرت و عملکرد آن افت محسوسی پیدا خواهد کرد.

شتاب نگرفتن خودرو

در بسیاری از مواقع ممکن است متوجه شده باشید که در صورت فشار دادن پدال گاز، هیچ گونه تغییری در سرعت خودرو مشاهده نمی شود. این مشکل که عدم شتاب گرفتن خودرو نامیده می شود، معمولاً به دلیل مشکل در سوخت رسانی رخ خواهد داد.

روشن شدن چراغ چک

آخرین موردی که در خصوص نشانه های کاهش قدرت موتور بررسی خواهیم کرد، روشن شدن چراغ چک است. روشن شدن این چراغ معمولاً به دلیل ایجاد اختلال در بخش های مختلف خودرو اتفاق می افتد. به عنوان مثال خرابی یا پاره شدن تسمه تایم، نشتی خلأ، ایراد در سنسورها و … می توانند باعث روشن شدن چراغ چک شوند. تمامی این موارد نشان دهنده کاهش قدرت و عملکرد موتور هستند و سریعاً باید عیب یابی شوند.

 

روشن شدن چراغ چک خودرو

روشن شدن چراغ چک خودرو

 

مهم ترین دلایل کاهش قدرت موتور

مهم ترین دلایل کاهش قدرت موتور خودرو معمولاً به چهار دسته اصلی تقسیم بندی می شوند. وجود اختلال در سیستم تنفسی خودرو شامل هوا و اکسیژن، مشکلات موجود در سوخت رسانی خودرو، مشکل در فشرده سازی یا تراکم و ایجاد اختلال در احتراق، این دسته ها را تشکیل می دهند. هر یک از این شاخه ها می توانند به دلایل مختلفی باعث کاهش قدرت موتور شوند که در این بخش به بررسی آنها می پردازیم.

کاهش قدرت موتور به دلیل مشکلات مربوط به هوا و اکسیژن

اولین عامل اصلی که باعث کاهش توان خودرو می شود، اختلالات مربوط به سیستم تنفسی خودرو است. وجود مشکل در فیلترهای هوا و مسدود بودن آنها، خرابی سیستم اگزوز، اختلال در سیسم گاز و … از جمله این عوامل به شمار می روند. در لیست زیر اصلی ترین دلایل این شاخه را مشاهده می کنید:

  • شل بودن سیم گاز
  • کم باز شدن دریچه ورود هوا
  • خرابی سیستم اگزوز
  • مشکل در انباره یا صدا خفه کن
  • کثیفی بیش از حد فیلتر هوا
  • گرفتگی مبدل کاتالیستی

مشکلات موجود در سیستم سوخت رسانی

سیستم سوخت رسانی دارای قطعات و اجزای مهمی است که در صورت وجود اختلال در هرکدام از آنها، قدرت موتور با کاهش چشمگیری مواجه می شود. اصلی ترین دلایل نقص در سیستم سوخت رسانی را می توان به عملکرد نامناسب انژکتور و هم چنین ایجاد رسوب در پمپ بنزین ربط داد.

اختلال در تراکم یا فشرده سازی

برای آشنایی با مرحله تراکم در خودرو، باید با نحوه کارکرد موتور آشنایی نسبی داشته باشید. به طور خلاصه عملکرد اکثر پیشرانه ها دارای چهار مرحله است. این مراحل شامل مکش، تراکم، انفجار و تخلیه می شود. در صورتی که در مرحله تراکم مشکلاتی به وجود آید، کاهش قدرت موتور امری طبیعی است. دلایل اصلی اختلال در فشرده سازی را در لیست زیر می بینید:

  • فرسودگی سوپاپ ها
  • خرابی رینگ پیستون ها
  • کاهش فشار مورد نیاز برای عملکرد صحیح پیستون ها

کاهش قدرت موتور به دلیل مشکل در احتراق

در برخی موارد نیز، خودرو در ایجاد جرقه لازم برای احتراق با مشکلاتی روبرو می شود که نتیجه آن کاهش قدرت و عملکرد موتور است. موارد زیر می توانند دلیل اصلی این بخش به شمار روند:

 

اصلی ترین دلایل کاهش قدرت موتور

اصلی ترین دلایل کاهش قدرت موتور

 

روش های پیشگیری از کاهش توان موتور

  • تعویض به موقع فیلتر هوا
  • بررسی دائم سیم گاز
  • رانندگی صحیح
  • بررسی انژکتور
  • تعویض فیلتر بنزین
  • بررسی دائم چراغ چک
  • بررسی لوله های سوخت رسان به منظور عدم وجود نشتی

 

روش های پیشگیری از کم شدن توان موتور

روش های پیشگیری از کم شدن توان موتور

 

جمع بندی

کاهش قدرت موتور خودرو معمولاً یکی از رایج ترین مشکلاتی است که با فرسوده شدن و افزایش استهلاک ماشین رخ می دهد. این مسئله می تواند دلایل زیادی داشته باشد و با نشانه های خاصی نیز همراه است. آشنایی با علائم، نشانه ها و دلایل این موضوع که در این مقاله به آنها پرداخته شد نقش مهمی در برطرف سازی این مشکل خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *