عیب یابی خودرو

بررسی دلایل اصلی ریپ زدن خودرو

ریپ زدن خودرو

ریپ زدن ، یکی از مشکلات رایجی است که در بسیاری از خودرو ها اتفاق افتاده و هر راننده ای حداقل یکبار با آن روبرو شده است. تکان های غیر طبیعی در خودرو، کاهش عملکرد اتومبیل، خاموش شدن ناگهانی و … همگی از جمله اتفاقاتی هستند که در ریپ زدن خودرو اتفاق می افتند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل این مشکل بپردازیم و روش های عیب یابی آن را نیز برطرف نماییم. در صورتی که مشکل ریپ زدن ماشین مواجه شده اید و قصد برطرف سازی آن را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

در مقالات قبل نیز به بررسی دلایل ناک زدن خودرو، صدا دادن موتور ماشین، یاتاقان زدن و … پرداخته ایم که برای افزایش اطلاعات خود می توانید آنها را نیز مطالعه نمایید.

ریپ زدن خودرو به چه معناست؟

ریپ زدن خودرو اصطلاحی است که معمولاً برای زمانی که موتور خودرو عملکرد نامناسبی داشته باشد استفاده می شود. این مشکل معمولاً توازن عملکردی موتور خودرو را از بین برده و صدای کارکردن خودرو را نیز تغییر می دهد.کپ کردن خودرو، ایجاد وقفه، تغییر صدای خروجی از اگزوز و در برخی موارد خاموش شدن ناگهانی نیز از دیگر اتفاقاتی است که در ریپ زدن خودرو می توان مشاهده کرد.

تعمیر و برطرف سازی مشکل ریپ زدن اتومبیل، از اهمیت بالایی برخوردار است. ایجاد آسیب های جبران‌ناپذیر به بخش های مختلف خودرو از جمله موتور، می تواند هزینه های زیادی را در بر داشته باشد؛ به همین دلیل توصیه می کنیم در صورت مشاهده این مشکل، حتماً خودرو را برای بررسی دقیق تر به یک تعمیرگاه ببرید.

دلایل اصلی ریپ زدن خودرو

آشنایی با دلایل ریپ زدن، می تواند نقش مهمی در عیب یابی و برطرف سازی مشکل داشته باشد. بسیاری از رانندگان پس از مواجه با اولین نشانه های این مشکل، باک بنزین را چک می کنند زیرا برخی نشانه های ریپ زدن خودرو با خالی بودن باک یکی است. اما در صورتی که باک پر باشد، باید مشکل را در جای دیگر بررسی کرد. در این بخش، دلایلی که باعث ریپ زدن ماشین می شوند را بررسی می کنیم.

وجود مشکل در سیستم اگزوز

یکی از نشانه های ریپ زدن خودرو، خارج شدن صدای غیر طبیعی از اگزوز است. در صورتی که این مشکل با نشانه های دیگری از جمله کاهش عملکرد موتور خودرو همراه باشد، می توان دلیل اصلی را مشکل در سیستم اگزوز نام برد. این سیستم از طریق چند راهه های اگزوز، به جمع کردن گازهای خروجی از سر سیلندر می پردازد و آنها را به بیرون هدایت می کند. مبدل کاتالیزوری موجود در سیستم اگزوز نیز باعث حذف عناصر مضر گازها شده و آنها را بی اثر می کند. وجود مشکل در هر بخش می تواند باعث ریپ زدن اتومبیل شود.

 

اجزای مختلف سیستم اگزوز

اجزای مختلف سیستم اگزوز

 

خرابی شمع

کثیف بودن، فرسودگی و یا خرابی شمع ها نیز از دیگر دلایل اصلی ریپ زدن خودرو به شمار می روند. شمع های اتومبیل به دلیل عملکرد در محیط هایی با دمای نسبتاً بالا، پس از مدتی دچار فرسودگی شده و باید تعویض شوند. هم چنین رسوب کردن دوده در این بخش می تواند روی عملکرد آنها نیز تأثیرات منفی زیادی بگذارد. توصیه می کنیم در صورت مشاهده علائم ریپ زدن ماشین، حتماً شمع های خودرو را بررسی کرده و در صورت نیاز اقدام به تعویض آنها نمایید. معمولاً تعویض شمع ها در هر 40 الی 50 هزار کیلومتر الزامی است.

مشکلات مربوطه به کوئل

عدم کارکرد درست شمع ها، می تواند دلایل دیگری از جمله خرابی کوئل داشته باشد. ایراد در کوئل ها باعث می شود که عملکرد شمع های خودرو به درستی انجام نشود و جرقه زنی آنها ناقص بماند.

 

خرابی کوئل، از دلایل اصلی ریپ زدن خودرو

خرابی کوئل، از دلایل اصلی ریپ زدن خودرو

 

عدم تنظیم بودن موتور

خارج شدن پیشرانه موتور از وضعیت ثابت خود، از دیگر عوامل اصلی ریپ زدن خودرو به شمار می رود. تغییر موقعیت میل لنگ نسبت به سوپاپ، باعث نقص در عملکرد موتور شده که این موضوع، لرزش های ناگهانی و هم چنین خاموش شدن موتور را در پی خواهد داشت.

نقص در سیستم سوخت رسانی

وجود مشکل در سیستم سوخت رسانی نیز می تواند جزو دلایل ریپ زدن خودرو به شمار رود. عدم سوخت رسانی مناسب به خودرو به خصوص زمانی که باک پر باشد، باعث ریپ زدن اتومبیل شده و عملکرد موتور را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.

اختلال در سنسور اکسیژن

نقص در سیستم سوخت رسانی، می تواند به دلیل مشکلات مختلفی از جمله اختلال در سنسور اکسیژن باشد. سنسور اکسیژن یکی از قطعات حیاتی خودرو است که به بررسی گاز خروجی از اگزوز پرداخته و اطلاعات مختلفی را بر اساس میزان غلظت آنها به کامپیوتر ماشین ارسال می کند. از این اطلاعات ارسال شده، برای میزان سوخت رسانی به موتور استفاده می شود؛ بنابراین نقص در عملکرد سنسور اکسیژن، باعث اختلال در سیستم سوخت رسانی شده و ریپ زدن خودرو را در پی خواهد داشت.

خرابی تسمه تایم

از جمله قطعات مهم خودرو که نقش مهمی در استارت زدن و حرکت اتومبیل دارد، تسمه تایم است. خرابی تسمه تایم می تواند باعث ریپ زدن ماشین حین استارت و یا پس از آن شود؛ به همین دلیل توصیه می کنیم که در صورت مشاهده مشکل هنگام استارت زدن خودرو، حتماً تسمه تایم را بررسی نمایید.

 

تسمه تایم خودرو

تسمه تایم خودرو

 

دلایل ریپ زدن ماشین در شرایط مختلف

ریپ زدن خودرو در برخی شرایط خاص نیز نشان دهنده وجود مشکل در بخش های خاصی از اتومبیل است. در صورتی که خودرو هنگام رانندگی با دور آرام ریپ می‌زند، مشکل می تواند مربوط به تنظیم نبودن پیچ گازها، مسدود شدن سوراخ های هوا و نشتی لوله های مکش باشد.

ریپ زدن در سربالایی ها نیز دلایلی از جمله خراب شدن فیلتر سوپاپ، کم شدن فشار کمپرس، ایجاد رسوب در مدار، برهم خوردن تنظیمات دلکو و خرابی آوانس اتوماتیک خلأ دارد. در صورتی که ریپ زدن خودرو در اول صبح اتفاق بیفتد، مشکل را می تواند به معیوب بودن سنسور هوا، خرابی وایرها، وجود مشکل در ECU، خرابی سیستم برق موتور و وجود مشکل در سنسور هوا ربط داد.

 

عیب یابی و تعمیر ریپ زدن خودرو

عیب یابی و تعمیر ریپ زدن خودرو

 

جمع بندی

ریپ زدن خودرو یکی از مشکلات رایجی است که عدم عیب یابی و برطرف سازی آن، می تواند مشکلات زیادی را برای بخش های دیگر خودرو در پی داشته باشد. در این مقاله به صورت جامع به بررسی دلایل این مشکل و راه حل های اولیه برای برطرف سازی آنها پرداختیم. توصیه ما در صورت مشاهده ریپ زدن ماشین، بردن خودرو نزد یک تعمیرکار حرفه ای است. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با مجموعه مکانیک یار در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *