نگهداری خودرو

استفاده از مکمل سوخت مفید است یا خیر؟

مکمل سوخت

انتخاب نوع مناسب سوخت خودرو، یکی از مهم ترین عوامل در نگهداری بهینه آن است. در مقالات قبل در مورد تفاوت بنزین سوپر و معمولی صحبت کرده ایم که برای اطلاعات بیشتر می توانید آن را مطالعه نمایید. اما موضوعی که در این بخش قصد بررسی آن را داریم، استفاده از مکمل بنزین یا همان مکمل سوخت است. پیشنهادات مختلفی از سمت متصدیان پمپ بنزین یا تعمیرکاران برای استفاده از مکمل بنزین وجود دارد؛ به همین دلیل آشنایی با این محصول، می تواند باعث انتخابی صحیح و بهبود عملکرد خودرو شود. در صورتی که شما نیز قصد افزایش اطلاعات خود در زمینه استفاده از مکمل بنزین را دارید، تا انتها با همراه باشید.

مکمل سوخت چیست و در چه مواردی کاربرد دارد؟

افزودنی های مختلفی برای انواع سوخت وجود دارد. مکمل های سوخت یکی از رایج ترین این نوع مکمل ها هستند که با اهداف مختلفی برای خودرو استفاده می شوند. به طور کلی استفاده از این مکمل ها، تأثیر مثبتی روی عملکرد خودرو خواهد داشت. این تأثیرات شامل پیشگیری از به وجود آمدن مشکل و هم چنین رفع برخی از اختلالات می شوند.

هدف اصلی استفاده از مکمل سوخت در کنار سوخت اصلی، کاهش اصطکاک و روان کاری قطعات خودرو است. روان بودن موتور باعث می شود که خودرو استارت بهتری بخورد و عملکرد قدرتمند تری نیز داشته باشد. از دیگر کاربردهای این نوع مکمل، تمیز کردن مواد شیمیایی سخت از بخش های مختلف موتور و هم چنین صرفه جویی در مصرف سوخت است. با توجه به تمام این موارد، می توان استفاده از مکمل سوخت را برای بهبود عملکرد خودرو، تقریبا مناسب دانست.

 

کاربردهای مکمل بنزین

کاربردهای مکمل بنزین

 

انواع مکمل سوخت

دسته بندی انواع مختلف مکمل بنزین، بر اساس عوامل مختلفی صورت می گیرد. این نوع مکمل ها بر اساس ساختار، در دو دسته شوینده و غیر شوینده تقسیم بندی می شوند. دسته اول باعث افزایش توان و عملکرد سوخت در خودرو شده و دسته دوم، اثرات سوء استفاده از بنزین را تا حد ممکن کاهش می دهد. در ادامه به بررسی دقیق تر این نوع مکمل می پردازیم.

تثبیت کننده های سوخت

یکی از انواع مکمل های سوخت، عملکردی تثبیت کننده دارد. استفاده از این نوع مکمل بیشتر برای خودروهایی است که زمان طولانی را بدون استفاده باقی مانده و یا به طور کلی، استفاده کمی از آنها می شود. تثبیت کننده های سوخت باعث می شوند که بنزین راکد در خودرو، کیفیت بهتری پیدا کند و عملکرد قوی تری داشته باشد.

پاک کننده ها

یکی از عمده ترین انواع مکمل سوخت، پاک کننده ها هستند که در دسته شوینده ها قرار می گیرند. پاک‌سازی کربن و سایر مواد زاید که در اثر استفاده طولانی مدت از بنزین در خودرو رسوب می کند، از مهم ترین وظایف این نوع مکمل است.

مکمل های روان کننده

بخش دیگری از انواع مکمل بنزین، خاصیت روان کنندگی بالایی داشته و حرکت قطعات موتور را بهبود می بخشند. استفاده از این نوع مکمل سوخت برای جلوگیری از فرسایش قطعات موتور بوده و باعث می شود که بخش های مختلف خودرو، عملکرد بهینه تری داشته باشند.

تقویت کننده اکتان (Octane Booser)

همان طور که از نام این نوع مکمل پیداست، خاصیت آن افزایش سطح اکتان سوخت است. افزایش اکتان باعث پاک سازی سیستم سوخت رسانی از رسوبات کربن شده و قدرت سوخت را افزایش می دهد. استفاده از این نوع مکمل، معمولاً برای بنزین های معمولی مناسب است، زیرا بنزین سوپر به خودی خود دارای عدد اکتان بالایی می باشد. در صورتی که قصد استفاده از این مکمل سوخت را دارید، باید آن را قبل از زدن بنزین به باک اضافه نمایید.

 

انواع مختلف مکمل سوخت

انواع مختلف مکمل سوخت

 

بررسی مزایا و معایب استفاده از مکمل سوخت

استفاده از این نوع مکمل در کنار مزایای بسیار زیادی که دارد، باعث به وجود آمدن برخی مشکلات نیز خواهد شد. بروز این مشکلات تنها در نتیجه استفاده نامناسب از آن بوده که در صورت رعایت برخی موارد، می توان از آنها جلوگیری نمود.

مزایای استفاده از مکمل سوخت

  • روان کاری قطعات موتور
  • جلوگیری از ناک زدن خودرو
  • پاک‌سازی سیستم انژکتور
  • تقویت عملکرد کاتالیزور و اگزوز
  • بالابردن سطح اکتان سوخت
  • حذف آب از سوخت
  • بهبود عملکرد سیستم احتراق خودرو
  • جلوگیری از یخ زدن سوخت در خودروهای دیزلی
  • کاهش انتشار گازهای مضر و سمی
  • بهبود عملکرد خودرو

معایب استفاده نامناسب از مکمل سوخت

  • از بین بردن گارانتی خودرو
  • خوردگی باک به دلیل بالا بودن PH
  • قیمت نسبت زیاد
  • جایگزین های مناسب تر مانند بنزین سوپر
  • احتمال به وجود آوردن انفجار در باک

 

بررسی مزایا و معایب مکمل سوخت

بررسی مزایا و معایب مکمل سوخت

 

ویژگی های بهترین مکمل سوخت

با توجه به وجود برندهای فراوان در این زمینه، انتخاب و خرید مناسب ترین مکمل بنزین می تواند کمی پیچیده باشد. عامل اصلی در انتخاب بهترین برند این مکمل، توجه به برخی شاخصه هاست. مورد اول سازگاری مکمل با موتور خودرو است. این نوع مکمل ها برای خودروهای دیزلی و بنزینی به صورت مجزا تولید می شوند که هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید.

نکته دیگری که هنگام خرید مکمل سوخت باید به آن توجه داشته باشید، وجود نشان تأییدیه EPA است. این تأییدیه نشان دهنده سازگاری مناسب مکمل با محیط زیست است. شاخصه دیگر بهترین نوع مکمل سوخت، ماندگاری بالا و چندمنظوره بودن آن است. خاصیت خنک کنندگی، روان کاری، تثبیت کنندگی سوخت و هم چنین استفاده طولانی مدت از آن، از جمله ویژگی های یک مکمل سوخت با کیفیت است.

جمع بندی

یکی از سؤالات مهم رانندگان، استفاده یا عدم استفاده از مکمل سوخت است. این نوع مکمل ها تأثیر مناسبی روی پاک کنندگی قطعات موتور و باک دارند و برخی از آنها نیز، قدرت زیادی در تثبیت کنندگی سوخت خواهند داشت. با این حال استفاده از این نوع مکمل ضروری نبوده و می توان از جایگزین های آن مانند بنزین سوپر استفاده کرد. نکته مهم بی ضرر بودن مکمل بنزین برای خودرو است که در صورت استفاده مناسب، هیچ گونه آسیبی را به خودرو وارد نمی کند.

در این مقاله به صورت جامع به بررسی انواع مختلف این مکمل و مزایا و معایب استفاده از آن پرداختیم. در صورتی که نیاز به مشاوره و یا راهنمایی های بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با مجموعه مکانیک یار در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *