عیب یابی خودرو

آموزش نحوه عیب یابی کلاچ خودرو

عیب یابی کلاچ خودرو

یکی از اجزای مهم خودرو، کلاچ و صفحه کلاچ است که نیروی موتور را به گیربکس انتقال می دهد. این سیستم معمولاً از حساسیت بالایی برخوردار است و به طور دوره ای باید سرویس شود. عیب یابی کلاچ خودرو در صورت بروز مشکل اهمیت زیادی دارد؛ زیرا این بخش از اتومبیل در عملکرد خودرو و نحوه رانندگی بسیار مؤثر بوده و کمترین مشکل در آن می تواند باعث بروز خسارات زیادی شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی مشکلات به وجود آمده در سیستم کلاچ، تمام شدن صفحه کلاچ، ضعیف شدن و … بپردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دلایل تمام شدن صفحه کلاچ

یکی از مهم ترین دلایلی که باعث بروز مشکل در سیستم کلاچ خودرو می شود، تمام شدن صفحه کلاچ است. صفحه کلاچ یکی از قطعات مصرفی اتومبیل بوده که به مرور زمان و استفاده طولانی مدت، دچار فرسایش و ساییدگی شده و باید تعویض شود. در صورتی که این قطعه دچار فرسودگی شده باشد، کلاچ به خوبی عمل نکرده و تعویض دنده نیز به سختی انجام می شود. عواملی که باعث تمام شدن صفحه کلاچ در مدت زمان کوتاه تری می شوند شامل موارد زیر هستند:

  • تیک آف کردن یا رانندگی با شتاب زیاد
  • کلاچ گرفتن بیش از حد هنگام رانندگی به خصوص زمانی که تعویض دنده صورت نمی گیرد
  • افزایش بیش از حد سرنشینان خودرو
  • فشار آورد به خودرو در سربالایی ها

با عدم انجام موارد بالا، می توان عمر مفید صفحه کلاچ را افزایش داد و استفاده طولانی تری از این قطعه کرد. اما در صورت تمام شدن صفحه کلاچ، برخی نشانه ها و علائم در خودرو به وجود می آید که در صورت مشاهده آنها، باید به عیب یابی کلاچ خودرو بپردازید. این علائم شامل موارد زیر می شوند:

  • خشک شدن و سفت شدن بیش از حد پدال کلاچ
  • صدا دادن غیر عادی هنگام تعویض دنده
  • افزایش دور موتور بدون افزایش سرعت
  • پرتاب شدن پدال کلاچ هنگام رها کردن
  • تعویض دنده یک و دنده عقب با سختی زیاد
  • خاموش شدن خودرو هنگام حرکت با دنده دو
  • لرزیدن خودرو هنگام رها کردن کلاچ در دنده یک

 

بررسی دلایل تمام شدن صفحه کلاچ

بررسی دلایل تمام شدن صفحه کلاچ

 

نحوه عیب یابی کلاچ خودرو و برطرف سازی مشکل در این بخش

همان‌طور که در بالاتر گفته شد، برخی نشانه ها از بروز مشکل در سیستم کلاچ خبر می دهند. در صورت مشاهده این علائم باید به سرعت اقدام به عیب یابی کلاچ خودرو کرد و با راه حل های مناسب، مشکل را برطرف نمود. در این بخش به بررسی نحوه عیب یابی کلاچ خودرو و اقدامات لازم برای رفع مشکل در این سیستم می پردازیم.

عدم برگشت کلاچ

یکی از نشانه های بارز هنگام بروز مشکل در کلاچ خودرو، برنگشتن کلاچ است. در این مواقع با فشردن پدال کلاچ و تعویض دنده، کلاچ برنمی گردد و یا تا حد زیادی پایین می ماند. این موضوع می تواند دلایل زیادی از جمله خرابی فنرهای خورشیدی، فرسودگی و یا معیوب شدن بلبرینگ و هم چنین شکسته شدن دنده های هزار خاری داشته باشد. برای عیب یابی کلاچ خودرو در این مواقع، باید قطعات ذکر شده را به دقت بررسی کرده و در صورت مشاهده ایراد، اقدام به تعمیر و یا تعویض آنها نمایید.

عیب یابی کلاچ خودرو در صورت سختی تعویض دنده

سخت بودن تعویض دنده و یا به طور کلی انجام نشدن آن نیز از دیگر نشانه های رایج خرابی سیستم کلاچ به شمار می رود. برای عیب یابی کلاچ خودرو در این مواقع می بایست پدال کلاچ را بررسی نمایید. در صورتی که خلاصی پدال بیش از حد ممکن باشد باید پدال کلاچ مجدداً تنظیم شود. هم چنین ممکن است ایراد از سیم کلاچ باشد که در صورت معیوب بودن آن، باید تعویض گردد.

اقدام بعدی بررسی دوشاخه کلاچ است. در صورت مشاهده خرابی در این بخش باید دوشاخه کلاچ به کلی تعویض شود. هم چنین در صورتی که کلاچ هیدرولیکی باشد، باید به بررسی مدار هیدرولیک بپردازید تا مطمئن شوید سیم هیدرولیک هوا نداشته باشد.

 

تعویض دنده مشکل، از نشانه های خرابی سیستم کلاچ

تعویض دنده مشکل، از نشانه های خرابی سیستم کلاچ

 

بکسواد کردن کلاچ

یکی دیگر از نشانه هایی که نیاز به عیب یابی کلاچ خودرو دارد، بکسواد یا بکسوات کردن کلاچ است. این اصطلاح که ندانسته به آن بکس و باد نیز گفته می شود زمانی اتفاق می افتد که صفحه کلاچ بین فلایول و دیسک بلغزد. دلایل به وجود آمدن این مشکل شامل روغنی بودن بیش از حد صفحه کلاچ، خرابی صفحه فشاری، ساییدگی فلایول و تمام شدن صفحه کلاچ می شوند.

صدا دادن کلاچ

صدا دادن کلاچ نیز از دیگر علائم خرابی سیستم کلاچ به شمار می شود. علت احتمالی این مشکل می تواند شامل آسیب دیدن بلبرینگ کلاچ، حرکت بیش از حد انتهای میل لنگ، فرسوده شدن فنر ضد پیچش صفحه کلاچ یا عدم روغن کاری بوش بلبرینگ باشد. برای عیب یابی کلاچ خودرو و رفع مشکل در این حالات، باید قطعات معیوب را تعویض کرده و یا موتور را بررسی نمایید.

جابه‌جایی سخت دنده ها با گرم شدن خودرو

یکی از نشانه های رایج هنگام خرابی صفحه کلاچ، جابه‌جایی سخت دنده ها، به خصوص دنده یک و دنده عقب هنگام گرم شدن ماشین است. این مشکل معمولاً زمانی که خودرو سرد است به وجود نمی آید و تنها با گرم شدن موتور رخ می دهد. برای عیب یابی کلاچ خودرو در این حالت، حتماً صفحه کلاچ را بررسی نمایید. به احتمال زیاد در این مواقع، صفحه کلاچ تمام شده که با تعویض آن مشکل برطرف می شود.

عدم حرکت خودرو با وجود جا خوردن دنده

نشانه دیگری که به دلیل خرابی سیستم کلاچ به وجود می آید، عدم حرکت خودرو با وجود جا خوردن دنده است. برای عیب یابی کلاچ خودرو در این مواقع باید دنده های دیفرانسیل، پلوس و صفحه کلاچ را بررسی نمایید.

 

نحوه عیب یابی کلاچ خودرو

نحوه عیب یابی کلاچ خودرو

 

جمع بندی

سیستم کلاچ یکی از مهم ترین بخش های خودرو به شمار می رود که نقش مهمی در بهبود رانندگی دارد. قطعات این بخش معمولاً مصرفی بوده و پس از مدتی استفاده نیازمند تعمیر و یا تعویض خواهند بود. آشنایی با برخی نشانه ها، می تواند کمک زیادی به برطرف کردن ایرادات اتومبیل در این بخش داشته باشد. در این مقاله به بررسی دلایل به وجود آمدن مشکل در این سیستم و نحوه عیب یابی کلاچ خودرو پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید سؤالات خود را با مجموعه مکانیک یار در ارتباط بگذارید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *