عیب یابی خودرو

دلایل بالا رفتن آمپر آب ماشین و راهکارهای رفع آن

بالا رفتن آمپر آب

داغ کردن موتور، یکی از اتفاقاتی است که همه ما با آن مواجه شده ایم. این مشکل معمولاً در فصول گرم سال رخ می دهد و در برخی موارد باعث نگرانی بسیاری از رانندگان می شود. دلایل بالا و پایین رفتن آمپر آب می تواند به عوامل زیادی بستگی داشته باشد. مسدود شدن خروجی اگزوز، کثیف بودن بدنه موتور و … از جمله دلایل این مشکل هستند. اما در صورت بالا رفتن آمپر آب خودرو، باید چه کرد و چگونه می توان این مشکل را برطرف نمود؟ در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل بالا رفتن آمپر آب و هم چنین راهکارهایی کلیدی برای برطرف سازی آن بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.

بالا رفتن آمپر ماشین به چه معناست؟

یکی از اتفاقاتی که به هیچ عنوان نباید آن را دست کم گرفت، بالا رفتن آمپر آب ماشین است. این موضوع می تواند باعث ایجاد خسارات زیادی به موتور و بخش های دیگر خودرو شود بنابراین توصیه می کنیم در صورت مشاهده این مشکل، حتماً خودرو را نگه داشته و اقداماتی که در ادامه این مقاله به آنها می پردازیم را انجام دهید.

به طور کلی موتور هنگام کار کردن، دمای زیادی از خود تولید می کند. برای کاهش دمای موتور و جلوگیری از رسیدن آسیب به بخش های مختلف آن، معمولاً از آب و خنک کننده که با استفاده از رادیاتور پخش می شوند استفاده می شود. در صورتی که دمای آب یا مایع خنک کننده بالا برود و توان کاهش دمای موتور را نداشته باشد، آمپر خودرو بالا می رود. این مشکل معمولاً با گرم شدن هوا بیشتر رخ می دهد به همین دلیل انجام سرویس های دوره ای قبل از گرم شدن هوا می تواند از به وجود آمدن این اتفاق جلوگیری کند.

نحوه بررسی میزان دمای معمول موتور

برای اطلاع از میزان متعارف دمای موتور، می بایست خودرو را روشن کرده و کولر را خاموش کنید. سپس از خودرو پیاده شده و بخش جلویی پنجره فن ها را بررسی نمایید. به محض چرخیدن فن ها، به داخل کابین رفته و عقربه دمای آب را در نظر داشته باشید. در مرحله بعد با توقف چرخش فن ها، مجدداً به داخل کابین رفته و دوباره آمپر دما را بررسی کنید. میزان نرمال دمای موتور در این محدوده خواهد بود.

 

میزان معمول آمپر آب خودرو

میزان معمول آمپر آب خودرو

 

علائم و نشانه های بالا رفتن آمپر آب خودرو

بالا رفتن آمپر همانند بسیاری از مشکلات دیگری که در خودرو به وجود می آید، دارای نشانه ها و علائمی خاص است. یکی از مهم ترین این علائم، داغ بودن بیش از حد کاپوت می باشد. داغ بودن نرمال کاپوت به دلیل انتشار گرمای موتور، معمولاً طبیعی است، اما در صورتی که این داغ بودن بیش از حد معمول باشد، می توان گفت که موتور خودرو دچار ایراد شده است.

از دیگر نشانه های بالا رفتن آمپر آب، بیرون آمدن دود و بخار از کاپوت است. این اتفاق معمولاً در حالات شدید تر اتفاق می افتد که با مشاهده آن باید خودرو را خاموش کرده و داخل کاپوت را بررسی نمایید. از دیگر نشانه های بالا رفتن آمپر می توان به استشمام بوی دود از داخل کابین، شنیدن صداهای نامتعارف از خودرو و کاهش عملکرد و قدرت موتور اشاره کرد.

دلایل اصلی بالا رفتن آمپر آب

مهمترین دلایلی که باعث بالا رفتن آمپر آب خودرو می شوند شامل موارد زیر هستند:

  • خرابی پمپ آب خودرو
  • وجود مشکل در ترموستات
  • خراب بودن شلنگ و تسمه ها
  • کاهش سطح روغن موتور
  • ایراد در سیستم خنک کننده
  • مشکلات موجود در رادیاتور
  • عملکرد نادرست واتر پمپ
  • کثیفی بیش از حد بدنه موتور
  • مسدود شدن خروجی اگزوز
  • سفت بودن یا کم بودن خلاصی سوپاپ ها
  • وجود مشکل در فن رادیاتور

 

علائم داغ کردن موتور

علائم داغ کردن موتور

 

اقدامات لازم هنگام بالا رفتن آمپر آب

بخش اصلی که در این مقاله به آن می پردازیم، اقدامات لازم هنگام بالا رفتن آمپر آب خودرو است. توجه داشته باشید که این مشکل معمولاً بین خودروها رایج بوده و ممکن است در هر زمان اتفاق بیفتد. بنابراین در صورت مشاهده آن خونسردی خود را حفظ کرده و با مشاهده علائمی که قبل تر به آن اشاره شد، دستورالعمل زیر را انجام دهید:

  1. اولین اقدامی که در صورت مشاهده علائم بالا رفتن آمپر آب خودرو باید انجام دهید، کنار زدن خودرو در محیطی امن و خاموش کردن آن است. دقت کنید که رانندگی با آمپر آب بالا می تواند مشکلات زیادی را برای خودرو به وجود آورد.
    در صورتی که امکان پارک کردن نداشتید، سعی کنید با سرعت پایین به رانندگی ادامه دهید تا موقعیت مناسب برای کنار زدن خودرو مهیا شود.
  2. با کنار زدن خودرو، کاپوت را باز کرده تا دمای موتور و محیط آن کمی کاهش پیدا کند. توجه کنید که به هیچ عنوان درب رادیاتور یا مخزن انبساط را باز نکنید. باز کردن درب رادیاتور به دلیل بالا بودن دما و هم چنین تحت فشار بودن آب جوش، می تواند باعث پاشش آب شود و سوختگی های شدیدی به همراه داشته باشد.
  3. اقدام بعدی بررسی عملکرد فن هاست. در صورتی که فن ها خاموش هستند، کولر خودرو را روشن کرده و دور آن را نیز افزایش دهید. اگر کماکان فن ها روشن نشدند، مقداری آب نسبتاً سرد روی پرده های رادیاتور بریزید. دقت داشته باشید که ریختن آب روی بدنه موتور به هیچ عنوان توصیه نمی شود!
  4. با انجام مراحل بالا، معمولاً آمپر پایین رفته و مشکل برطرف می شود. اما در صورتی که با وجود چرخش فن ها، هم چنان آمپر آب بالا باشد، به احتمال زیاد آب رادیاتور کاهش پیدا کرده است. در این صورت خودرو را خاموش کرده، هرچند ثانیه یک بار تک استارت بزنید (به شکلی خودرو روشن نشود). تا زمانی که دمای موتور کاهش پیدا کرد به این کار ادامه دهید و سپس درب رادیاتور را با احتیاط باز کنید و در صورت کم بودن میزان آب، مقداری آب به آن اضافه نمایید.

 

اقدامات لازم هنگام بالا رفتن آمپر آب ماشین

اقدامات لازم هنگام بالا رفتن آمپر آب ماشین

 

جمع بندی

یکی از مشکلاتی که معمولاً برای اکثر رانندگان اتفاق می افتد، بالا رفتن آمپر آب خودرو است. این مشکل می تواند به دلایل زیادی از جمله معیوب بودن ترموستات، خرابی واتر پمپ، نشتی واشر سرسیلندر، خرابی فن رادیاتور و … به وجود آید. در این مقاله به بررسی نشانه ها و علائم این مشکل و هم چنین ارائه راهکار مناسب برای رفع آن پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، سؤالات خود را با تیم مکانیک یار در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *