نگهداری خودرو

دلایل اصلی روغن سوزی ماشین و روش های رفع آن

روغن سوزی ماشین

روغن سوزی ماشین در خودروهای فرسوده و نسبتاً قدیمی اتفاقی رایج است. خودروهای فرسوده به دلیل استهلاک قطعات داخلی، معمولاً بیشتر به این مشکل دچار می شوند اما ممکن است این موضوع شامل خودروهای جدیدتر نیز شود. عیب یابی خودرو در صورت روغن سوزی و برطرف کردن مشکل مربوطه، اهمیت بالایی خواهد داشت زیرا روغن سوزی به مرور زمان باعث خرابی کامل قطعات موتور شده و عملکرد آنها را مختل می سازد. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل روغن سوزی ماشین و هم چنین پیامدهای مخرب آن بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.

روغن سوزی به چه معناست؟

همان‌طور که گفته شد، روغن سوزی بیشتر در خودروهایی اتفاق می افتد که مسافت زیادی را پیموده اند و استهلاک بیشتری داشته اند. در صورتی که روغن موتور همراه با سوخت خودرو بسوزد، روغن سوزی اتفاق افتاده است. در این مواقع سطح روغن موتور به مرور کاهش پیدا می کند که این موضوع باعث استهلاک بیشتر قطعات موتور می‌شود. روغن سوزی ماشین به دلیل راه پیدا کردن روغن موتور به محفظه احتراق رخ می دهد؛ به این ترتیب روغن موتور در مجاورت حرارت زیاد قرار گرفته و دچار سوختگی می شود.

روغن سوزی ماشین با چه نشانه هایی همراه است؟

آشنایی با نشانه های روغن سوزی ماشین می تواند کمک زیادی به عیب یابی و تشخیص مشکل در سریع ترین زمان ممکن داشته باشد. این اتفاق معمولاً با خروج دود آبی از اگزوز همراه است. دود آبی خارج شده از اگزوز در صورتی که خودرو روغن سوزی داشته باشد، با افزایش دور موتور بیشتر خواهد شد.

از دیگر نشانه های روغن سوزی در خودروها، کاهش غیرعادی سطح روغن موتور است. پیشنهاد می کنیم به صورت مرتب سطح روغن موتور خودرو را بررسی نمایید تا در صورت روغن سوزی، به سرعت این مشکل را از بین ببرید. در لیست زیر تمامی نشانه های روغن سوزی ماشین درج شده اند:

  • خارج شدن دود آبی از اگزوز
  • انتشار بوی نامطبوع از موتور خودرو
  • چرب شدگی شمع ها
  • کاهش قدرت موتور
  • ایجاد چربی در دهانه اگزوز
  • کاهش غیرعادی سطح روغن موتور

 

خروج دود آبی از اگزوز، از نشانه های روغن سوزی ماشین

خروج دود آبی از اگزوز، از نشانه های روغن سوزی ماشین

 

دلایل احتمالی روغن سوزی ماشین

روغن سوزی ماشین می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. پیشنهاد ما کمک گرفتن از یک تعمیرکار حرفه ای و مجاز برای شناسایی دقیق این مشکل است. با این حال در این بخش برخی دلایل احتمالی که باعث به وجود آمدن این مشکل می شوند را بررسی می کنیم.

خرابی رینگ پیستون

در صورت خراب شدن رینگ پیستون، می توان انتظار روغن سوزی ماشین را داشت. وظیفه این قطعه کنترل روغن موتور و هم چنین روانکاری فاصله بین پیستون و دیواره سیلندر است. با خرابی رینگ پیستون، روغن نسبتاً زیادی به سیلندرها وارد شده که به همراه سوخت موجود، می سوزد و روغن سوزی را منجر می شود.

نشتی روغن

خراب شدن قطعات موتور و نشتی روغن از آن، می تواند یکی از دلایل اصلی روغن سوزی ماشین باشد. در صورتی که نشتی در خودرو به وجود آید، با بالا زدن کاپوت به راحتی می توانید بوی آن را احساس کرده و متوجه آن شوید.

خرابی واشر درب سوپاپ

از دیگر دلایلی که باعث روغن سوزی خودرو می شود، خراب شدن پیچ و مهره و واشر درب سوپاپ است. وظیفه اصلی سوپاپ ها روانکاری موتور و ایجاد عملکرد صحیح در قطعات آن است. در صورت خرابی سوپاپ ها و قطعات این بخش، روغن موتور امکان ورود به محفظه احتراق را داشته که در نهایت باعث روغن سوزی خواهد شد. خروج دود آبی از اگزوز نیز بیشتر به دلیل وجود این مشکل است.

فرسودگی قطعات موتور

در صورتی که قطعات موتور با خرابی یا فرسودگی مواجه شوند نیز امکان روغن سوزی ماشین وجود خواهد داشت. بررسی موتور خودرو به صورت مرتب می تواند از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کند. هم چنین استشمام بوی روغن سوخته از محفظه موتور نیز از نشانه های خرابی قطعات داخلی موتور می تواند باشد.

سایر دلایل روغن سوزی ماشین

  • خوردگی کاسه نمد اتومبیل
  • ساییده شدن لاستیک گیت
  • ایراد در شاتون ها و یاتاقان
  • استفاده از روغن موتور بی کیفیت
  • خرابی بوش سیلندر
  • اصطکاک بالای گیت سوپاپ
  • خرابی شیر PVC
  • سوختن روغن هیدرولیک

 

بررسی دلایل روغن سوزی خودرو

بررسی دلایل روغن سوزی خودرو

 

روش های رفع روغن سوزی ماشین

برای جلوگیری از روغن سوزی ماشین باید قبل از به وجود آمدن مشکل به فکر باشید! با این وجود برخی راهکارها وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید روغن سوزی خودروی خود را کاهش داده یا به صورت کامل برطرف نمایید.

روش هایی که باعث کاهش روغن سوزی خودرو خواهند شد شامل عدم باز کردن ترموستات، عدم شستشوی موتور با گازوئیل، بررسی مداوم سطح روغن موتور، استفاده از روغن موتور باکیفیت و پرهیز از گاز دادن می شوند. در صورتی که روغن سوزی به اوج خود رسیده باشد، عملاً با هیچ کدام از موارد بالا نمی توانید جلوی روغن سوزی را بگیرید! بنابراین بردن خودرو به تعمیرگاه و بررسی دقیق مشکل، تنها راه رفع روغن سوزی ماشین خواهد بود.

راهکارهای جلوگیری از روغن سوزی خودرو

اگر قصد دارید که خودروی سالم شما به روغن سوزی نیفتد، می بایست برخی نکات نگهداری اتومبیل را رعایت نمایید. اولین اقدام تعویض به موقع روغن موتور است. در صورتی که روغن موتور خودرو را در زمان مناسب، به صورت اصولی تعویض نمایید می توانید تا حد زیادی جلوی روغن سوزی ماشین را بگیرید. هم چنین سعی کنید همیشه از روغن موتور باکیفیت استفاده نمایید.

از طرفی نیز عدم فشار آوردن به موتور خودرو، بررسی سالم بودن سیستم خنک کننده شامل فن، رادیاتور، ترموستات و … تعویض به موقع فیلتر روغن، فیلتر هوا و بررسی قطعات حساس از جمله یاتاقان و رینگ پیستون، از دیگر راهکارهایی هستند که باعث می شوند خودرو به روغن سوزی نیفتد.

 

روش های جلوگیری از روغن سوزی

روش های جلوگیری از روغن سوزی

 

جمع بندی

روغن سوزی ماشین یکی از اتفاقات ناگواری است که ممکن است برای هر خودرویی به وجود آید! هزینه بالای تعمیر یا تعویض قطعات، کاهش سطح روغن موتور، خرابی قطعات داخلی پیشرانه و کاهش قدرت اتومبیل تنها بخشی از پیامدهای این مشکل هستند. بهترین راه برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین مشکلاتی، نگهداری مناسب از خودرو و انجام سرویس های دوره ای است.

در این مقاله به بررسی علائم و نشانه های روغن سوزی ماشین و هم چنین ارائه برخی راهکارها در خصوص جلوگیری از این مشکل پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، کافی است سؤالات خود را با تیم مکانیک یار در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *