عیب یابی خودرو

دلایل اصلی قفل کردن ترمز و ترمز دستی

قفل کردن ترمز

یکی از مشکلات به وجود آمده در خودرو که جان افراد زیادی را به خطر می اندازد، قفل کردن ترمز است. این مشکل به دلیل عدم توجه به برخی نشانه های خرابی ماشین رخ می دهد و می تواند بسیار پر خطر باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلیل به وجود آمدن این مشکل بپردازیم و روش های رفع آن را نیز بیان کنیم. در صورتی که قصد افزایش اطلاعات خود در این زمینه را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

قفل کردن ترمز به چه معناست؟

ممکن است هنگام رانندگی، با این صحنه مواجه شده باشید که پس از ترمز گرفتن، لنت ها همچنان با دیسک درگیر بوده و سیستم ترمز در حال کار کردن باشد. در این مواقع شتاب خودرو کاهش پیدا کرده و سرعت اتومبیل نیز کم می شود؛ هم چنین صدای خش خش زیادی از سمت لنت ها شنیده می شود. این اتفاق به دلیل قفل کردن ترمز رخ می دهد و باعث می شود که تعادل خودرو به هم بریزد، به همین دلیل اتومبیل به یک سمت جاده متمایل خواهد شد.

قفل شدن ترمز به دلیل ایجاد اختلال و خرابی در سیستم ترمز ماشین رخ می دهد. به عنوان مثال ممکن است اهرم پدال دچار مشکل شده باشد و هنگام برداشتن فشار از روی آن، همچنان لنت ها را درگیر کرده باشد. برای بررسی مشکل و عیب یابی قفل کردن ترمز، می بایست سیستم چرخ خودرو باز شده و ترمز، رفع گیر شود.

اصلی ترین دلایل قفل کردن ترمز

قفل شدن ترمز معمولاً بنا به دلایلی می باشد که همگی مربوط به سیستم ترمز می شوند. آشنایی با دلایل این مشکل می تواند تأثیر زیادی در برطرف کردن آن و افزایش ایمنی خودرو داشته باشد.

گرفتن ترمزهای پیاپی

یکی از دلایل قفل کردن ترمز، گرفتن ترمز های پیاپی هنگام سنگینی خودرو است. در صورتی که در سرازیری ها که وزن خودرو بیشتر می شود به مدت طولانی ترمز های پیاپی بگیرید، این احتمال وجود دارد که ترمز گیر پیدا کند. با این حال در صورتی که سیستم ترمز دچار هیچ گونه ایرادی نباشد، هیچ مشکلی در ترمز گرفتن های پیاپی برای خودرو به وجود نمی آید.

خرابی بوستر ترمز

در صورتی که مشکلی در سیستم بوستر ترمز به وجود آمده باشد، روغن ترمز امکان تخلیه شدن را نداشته و فشار وارد شده به دیسک های خودرو، پس از رها کردن پدال کماکان باقی می ماند. برای برطرف سازی این مشکل می بایست خودرو را نزد یک تعمیرکار برده تا سیستم ترمز به صورت دقیق، مورد بررسی قرار گیرد.

خرابی پین های گیره ترمز

دلیل اصلی دیگری که باعث قفل کردن ترمز می شود، خراب بودن پین های نگهدارنده ترمز می باشد. این پین ها نقش مهمی در نگهداری پیستون ها دارند که هر گونه خرابی در آنها، باعث به وجود آمدن مشکلات مختلفی در سیستم ترمز مانند قفل شدن آن می شود.

شل بودن بیش از حد پدال ترمز

شل بودن زیادی پدال ترمز، نشان از وجود خرابی در سیستم ترمز می باشد. به همین دلیل نیز در صورت فشار دادن آن، ترمز به درستی عمل نخواهد کرد و یا هنگام برداشتن فشار از روی آن، لنت ها و دیسک همچنان درگیر خواهند بود. این مشکل می تواند نتیجه کم بودن روغن ترمز، نشتی مخزن و مشکلات مربوط به سیستم بسته مدار ترمز باشد.

سایر دلایل قفل کردن ترمز

  • سفت بودن بیش از حد پدال ترمز
  • گیر کردن پدال ترمز
  • تنظیم نبودن لنت ها
  • گرفتگی لوله های ترمز
  • داغ شدن بیش از حد لنت ها
  • ایجاد مشکل در سیلندهای ترمز روی چرخ ها

 

دلایل قفل کردن ترمز

دلایل قفل کردن ترمز

 

دلایل قفل کردن ترمز دستی

در برخی موارد، ترمز دستی نیز می تواند دچار مشکل شود و به اصطلاح قفل کرده باشد. این اتفاق نیز به دلایل زیر خواهد بود.

خوردگی ترمز دستی

شایع ترین دلیل قفل کردن ترمز دستی، خوردگی یا زنگ زدگی آن است. کابل ترمز دستی و اتصالات آن، پس از مدتی به دلیل فرسایش دچار زنگ زدگی و خوردگی می شوند که نتیجه آن، اختلال در عملکرد ترمز دستی خواهد بود.

آب و هوای سرد

قرار گرفتن خودرو در هوای سرد نیز می تواند باعث قفل شدن ترمز دستی شود. این مشکل به دلیل یخ زدن ترمز دستی اتفاق خواهد افتاد.

فشار زیاد هنگام کشیدن ترمز دستی

در صورتی که برای کشیدن ترمز دستی، فشار زیادی اعمال کنید، ممکن است باعث قفل کردن آن شوید. توصیه می کنیم برای جلوگیری از این مشکل، نیروی متوسطی را به ترمز دستی اعمال نمایید تا آسیبی به قطعات آن وارد نشود.

دلایل قفل کردن ترمز دستی برقی

  • سوختن فیوز
  • ایجاد مشکل در موتور FPB
  • خرابی سوئیچ EPB
  • وجود مشکل در سیم کشی های EPB
  • خراب بودن سنسور و کنترلر EPB

 

دلایل قفل شدن ترمز دستی

دلایل قفل شدن ترمز دستی

 

رفع مشکل قفل شدن ترمز

همان‌طور که در بخش های قبلی اشاره کردیم، قفل کردن ترمز و یا ترمز دستی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. برای رفع این مشکل باید قطعات مختلف سیستم ترمز را بررسی کرد و در صورت مشاهده خرابی، اقدام به عیب یابی آن نمود. هم چنین باز کردن چرخ ها و بررسی صفحه دیسک و لنت های ترمز نیز، از دیگر روش های برطرف سازی این مشکل به شمار می روند.

با توجه به تخصصی بودن تعمیر این بخش از خودرو، توصیه می کنیم در صورت مواجه با این مشکل حتما از یک تعمیرکار حرفه ای کمک بگیرید تا بخش های مختلف سیستم ترمز به صورت دقیق و کامل عیب یابی شوند.

 

عیب یابی سیستم ترمز خودرو

عیب یابی سیستم ترمز خودرو

 

جمع بندی

یکی از مشکلات پر خطر خودرو، قفل کردن ترمز و ترمز دستی است. این مشکل به دلیل ایجاد اختلال و خرابی در سیستم ترمز به وجود آمده و باید سریعاً برطرف شود. در این مقاله به بررسی دلایل اصلی این موضوع و هم چنین روش های برطرف سازی آن پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با کارشناسان تیم مکانیک یار در تماس باشید.س

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *