عیب یابی خودرو

دلایل جوش آوردن ماشین و اقدامات لازم برای رفع آن

جوش آوردن ماشین

با آغاز فصل گرما، یکی از مشکلات رایج میان رانندگان جوش آوردن ماشین است. بالا رفتن آمپر ماشین به خصوص در سربالایی ها، یکی از مهم ترین دغدغه های رانندگان در این مواقع از سال به شمار می رود. هنگام رخ دادن این مشکل، می بایست برخی دستورالعمل ها را به دقت انجام داد تا خسارات زیادی به خودرو و شخص راننده وارد نشود. هم چنین برای جلوگیری از به وجود آمدن این معضل، باید برخی نکات را هنگام رانندگی و یا نگهداری ماشین رعایت کرد. با توجه به اهمیت بالای این موضوع، در این مقاله قصد داریم به صورت کامل به بررسی دلایل جوش آوردن خودرو و راهکارهای رفع آن بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.

جوش آوردن ماشین به چه معناست؟

افراد بسیاری ممکن است که هنگام رانندگی، با جوش آوردن ماشین روبرو شده باشند یا حداقل رانندگانی را دیده باشند که به دلیل جوش آوردن خودرو، اتومبیل خود را کنار زده تا خنک شود. جوش آوردن معمولاً در روزهای گرم سال رخ می دهد و با بیرون آمدن بخار از زیر کاپوت همراه است. در این مواقع به دلیل افزایش بیش از حد دمای موتور، آب رادیاتور به جوش آمده و باعث بالا رفتن آمپر و ایجاد خسارات جدی به قطعات داخلی ماشین می شود.

 

جوش آوردن ماشین چیست؟

جوش آوردن ماشین چیست؟

 

اصلی ترین دلایل جوش آوردن ماشین

اطلاع از دلایل جوش آوردن ماشین، تأثیر زیادی در برطرف کردن این مشکل دارد. دلیل کلی این مشکل را می توان ایجاد اختلال در سیستم خنک کننده خودرو دانست که باعث افزایش دمای موتور و در نتیجه جوش آوردن آب رادیاتور می شود. اما به طور جزئی تر، چه دلایلی باعث به وجود آمدن خرابی در سیستم خنک کننده و جوش آوردن خودرو می شوند؟

نقص در عملکرد رادیاتور

رایج ترین دلیل جوش آوردن ماشین، خرابی رادیاتور خودرو است. این خرابی می تواند حاصل گرفتگی، کج شدن پره ها، ترک خوردگی و … باشد که عملکرد رادیاتور را با اختلال مواجه می سازد. در صورتی که بازده رادیاتور دچار کاهش شود، دمای مایع خنک کننده به خوبی کاهش پیدا نکرده و افزایش دمای موتور، باعث جوش آوردن اتومبیل خواهد شد.

خرابی ترموستات

وظیفه ترموستات، اندازه گیری دمای آب رادیاتور و افزایش شدت گردش آن در صورت بالا بودن دماست. در صورتی که این قطعه دچار خرابی شده باشد، کاهش دمای آب رادیاتور به خوبی انجام نمی شود که نتیجه آن، جوش آوردن ماشین است.

درست کار نکردن فن رادیاتور

از دیگر دلایل جوش آوردن خودرو، اختلال در عملکرد فن رادیاتور می باشد. فن رادیاتور باعث می شود که هوا به سمت رادیاتور هدایت شده و دمای آن کاهش پیدا کند. به همین دلیل در صورت خرابی این قطعه، دمای رادیاتور افزایش یافته و خودرو شروع به جوش آوردن می کند.

مایع خنک کننده نامناسب

استفاده از آب رادیاتور نامناسب و بی کیفیت نیز از دیگر دلایل اصلی جوش آوردن ماشین می باشد. معمولاً محصولات غیر استاندارد در این زمینه، نقطه جوش بسیار پایین تری دارند که باعث افزایش سریع حرارت آنها می شود.

مسدود بودن مسیر حرکت آب

در صورتی که مسیر جریان آب رادیاتور توسط گرد و غبار، ذرات ریز، قطعات زنگ زده، رسوب آب و … مسدود شده باشد، عملکرد سیستم خنک کننده به خوبی انجام نشده که این موضوع باعث جوش آوردن ماشین خواهد شد.

سایر دلایل جوش آوردن ماشین

  • کم بودن یا زیاد بودن حجم مایع خنک کننده
  • وجود نشتی در سیستم خنک کننده
  • خرابی واتر پمپ یا پمپ آب
  • خرابی تسمه پروانه
  • مسدود شدن جلو پنجره خودرو
  • رانندگی در سربالایی به مدت طولانی
  • استفاده از دنده سنگین به مدت طولانی
  • رانندگی به مدت طولانی در ترافیک
  • وجود هوا در رادیاتور
  • خرابی واشر سرسیلندر
  • مسدود بودن مسیر اگزوز
  • ضعیف بودن کابل اتصال بدنه

 

دلایل جوش آوردن خودرو

دلایل جوش آوردن خودرو

 

هنگام جوش آوردن ماشین چه اقداماتی انجام دهیم؟

در صورتی که با جوش آوردن خودرو مواجه شدید، به هیچ عنوان خونسردی خود را از دست نداده و سعی کنید در آرامش کامل، اقدامات زیر را انجام دهید. جوش آوردن مشکلی رایج است که هر زمان ممکن است به وجود آید و به راحتی قابل حل شدن خواهد بود.

عدم رانندگی

هنگامی که خودرو جوش می آورد، به هیچ عنوان نباید رانندگی کنید زیرا رانندگی باعث فعالیت پیستون و سرسیلندر شده و دمای موتور را افزایش می دهد. سعی کنید سریعاً خودرو را در محلی مناسب کنار زده و اقدامات بعدی را انجام دهید. اگر در سرپایینی خودرو جوش آورد، سریعاً خودرو را خلاص کرده و به مسیر ادامه دهید تا زمان مناسب برای نگه داشتن خودرو فراهم شود.

ماشین را خاموش نکنید

به هیچ عنوان پس از جوش آوردن، ماشین را خاموش نکنید زیرا با این کار سیستم چرخش آب و فن خاموش شده و خنک شدن ماشین دیرتر اتفاق می افتد.

خاموش کردن کولر و پایین دادن شیشه ها

اقدام بعدی، خاموش کردن کولر است. در صورتی که کولر ماشین روشن است، سریعاً آن را خاموش کرده و شیشه های ماشین را نیز پایین دهید.

روشن کردن بخاری

روشن کردن بخاری هنگام جوش آوردن ماشین، کمک زیادی به خنک شدن سریع موتور ماشین کرده و دمای آن را کاهش می دهد. توجه داشته باشید که جریان هوا، روی حالت از بیرون به داخل باشد.

آب ریختن روی رادیاتور

پس از انجام مراحل بالا، کاپوت را بالا زده و روی رادیاتور آب بریزید. چند نکته در این زمینه وجود دارد: نکته اول اینکه به هیچ عنوان روی موتور آب نریزید زیرا تغییر دمای ناگهانی موتور را از کار خواهد انداخت. نکته دوم اینکه به هیچ عنوان تا زمانی که موتور سرد نشده، درب رادیاتور را باز نکنید زیرا آب رادیاتور با فشار زیادی به بیرون پرتاب می شود.

 

اقدامات لازم هنگام جوش آوردن ماشین

اقدامات لازم هنگام جوش آوردن ماشین

 

جمع بندی

یکی از معضلات رانندگی در تابستان، جوش آوردن ماشین است. این مشکل می تواند برای تمامی افراد به وجود آید به همین دلیل نباید خونسردی خود را هنگام مواجه با آن از دست داد. در این مقاله به بررسی اصلی ترین دلایل جوش آوردن خودرو پرداختیم که در صورت مشاهده آنها، سریعاً باید اقدام به تعمیر یا تعویض قطعه آسیب دیده کنید. هم چنین راهنمای اقدامات لازم هنگام جوش آوردن را نیز بررسی کردیم که با انجام آنها، سریعاً می توانید دمای موتور خودرو را کاهش دهید. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری دارید، می توانید با تیم مکانیک یار در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *