نگهداری خودرو

روش صحیح تمیز کردن موتور ماشین

تمیز کردن موتور ماشین

برای بسیاری از افراد، تمیز بودن موتور ماشین اهمیت زیادی دارد. تشخیص نشتی، بهبود عملکرد، افزایش قدرت موتور و … از جمله مزایای تمیز کردن موتور ماشین است. اما موتورشویی بر خلاف شستن بخش های دیگر خودرو، کاری نسبتاً تخصصی است و هنگام انجام آن باید به موارد مهمی توجه داشت. با توجه به اینکه موتور مهم ترین بخش خودرو است، شستن نامناسب آن می تواند باعث خسارات جدی به آن شود و هزینه زیادی را بر جای بگذارد. در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین روش موتورشویی و تمیز کردن موتور خودرو بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.

آیا تمیز کردن موتور ماشین (موتورشویی) خطرناک است؟

یکی از ابهاماتی که بسیاری از رانندگان با آن مواجه هستند، خطرناک بودن شستن موتور ماشین است. به همین دلیل اغلب افراد به تمیز بودن موتور توجه زیادی نداشته و تنها به تمیزی داخل کابین اهمیت می دهند. در پاسخ به این سؤال می توان گفت در صورتی که تمیز کردن موتور ماشین به درستی و با رعایت اصول انجام شود، نه تنها مشکلی به وجود نمی آید بلکه مزایای زیادی برای خودرو خواهد داشت. هم چنین در صورتی که این کار به درستی انجام نشود، ممکن است سیم ها، سنسورها و سایر قطعات حساس موتور در معرض آب قرار گرفته و آسیب ببینند.

مزایای تمیز کردن موتور ماشین

  • پاکیزگی موتور
  • کمک به خنک شدن بهتر موتور
  • افزایش سلامت و طول عمر موتور
  • عدم زنگ زدن قطعات موتور
  • مشخص شدن نشتی و ترک های موتور
  • از بین بردن چربی ها و رسوبات

معایب تمیز کردن موتور ماشین

  • امکان نشتی آب به داخل موتور و خراب شدن قطعات الکتریکی
  • آسیب پذیر شدن قطعات به دلیل افزایش رطوبت

 

مزایا و معایب موتورشویی

مزایا و معایب موتورشویی

 

مراحل تمیز کردن موتور ماشین (موتورشویی)

برای شستن و تمیز کردن موتور ماشین، باید توجه کنید که آب را تنها روی بخش بیرونی موتور بگیرید و به هیچ عنوان اجازه ندهید که آب به داخل موتور نفوذ کند. در این بخش به بررسی نحوه صحیح موتورشویی می پردازیم.

آماده سازی موتور برای شستشو

قبل از اینکه موتورشویی را انجام دهید، باید از موتور خودرو محافظت کردن و آن را آماده شستشو کنید. به همین منظور در ابتدا هرگونه زباله شامل برگ، علف، شاخه ها و … که در محفظه موتور انباشته شده اند را خارج نمایید. سپس می بایست از سیستم الکتریکی خودرو محافظت نمایید. برای این کار سعی کنید بخش های مختلف سیستم الکتریکی ماشین را کاملاً بپوشانید تا آب به این بخش ها نفوذ نکند.

قدم بعدی در آماده سازی موتور برای شستشو، جدا کردن باتری است. باتری یکی از بخش های خودرو است که حساسیت بالایی به آب دارد و در صورت نفوذ رطوبت به آن، خسارات زیادی را بر جای می گذارد. پس از جداسازی باتری، ورودی شمع ها، سیم های نسبتاً شل و درپوش توزیع کننده را نیز بپوشانید. برای این کار می توانید از کیسه ها یا روکش های پلاستیکی استفاده نمایید.

مرحله نهایی این بخش، گرم کردن موتور است. با گرم شدن موتور چربی ها و رسوبات آن راحت تر پاک می شوند و سرعت کار شما بالا می رود. به همین منظور اجازه دهید تا موتور تنها پنج دقیقه کار کند تا به دمای کارکرد نرمال خود برسد.

چربی زدایی موتور

مرحله بعدی تمیز کردن موتور ماشین، چربی زدایی و هم چنین پاک کردن رسوبات است. برای شروع این کار می توانید از محصولات روغن زدا یا اسپری های موتور شوی استفاده نمایید. معمولاً برندهای زیادی به تولید این محصولات می پردازند که می توانید با کمی تحقیق، مناسب ترین آنها را انتخاب نمایید و سپس با توجه به دستور العمل چاپ شده روی آن، چربی زدایی موتور را انجام دهید. هنگام استفاده از چربی زدا، توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نگذارید این ماده روی بدنه خودرو یا سپر بماند زیرا باعث از بین بردن درخشندگی و رنگ خودرو می شود.

پس از ریختن روغن زدا یا چربی گیر روی موتور، اجازه دهید که این محصول برای 3 الی 5 دقیقه روی موتور باقی بماند. سپس با استفاده از یک برس نسبتاً محکم، چربی ها و رسوبات روی موتور را تمیز نمایید. استفاده از دستکش و محافظ چشم برای انجام رسوب زدایی الزامی است. توجه داشته باشید که تنها زمانی از روغن زدا یا چربی گیر استفاده نمایید که رسوبات زیادی روی موتور خودرو باقی مانده است.

شستشوی موتور با آب

پس از چربی زدایی و پاک کردن رسوبات روی موتور، باید موتور را با آب معمولی بشویید. توجه داشته باشید که پس از رسوب زدایی، تمام بخش های موتور را بررسی کرده تا از عدم وجود شکستگی یا نشتی مطمئن شوید. سپس موتور را با فشار آب معمولی بشویید. دقت کنید که استفاده از فشار آب بالا ممکن است باعث خرابی پوشش های پلاستیکی یا جدا کردن سیم های موتور شود؛ به همین دلیل تنها از فشار آب معمولی استفاده کنید.

پس از شستشوی موتور، بلافاصله بدنه خودرو را با استفاده از کف و آب و یا مواد نانو بشویید. این کار باعث می شود که در صورت باقی ماندن چربی زدا روی بدنه، خودرو دچار رنگ خوردگی نشود.

 

استفاده از اسپری موتورشوی برای رسوب زدایی

استفاده از اسپری موتورشوی برای رسوب زدایی

 

نکات مهم هنگام شستن و تمیز کردن موتور ماشین

  • زمان مناسب برای تمیز کردن موتور ماشین، هر سه الی شش ماه است؛ بنابراین از شستن بیش از حد موتور ماشین صرف نظر کنید.
  • هرگز بلافاصله پس از رانندگی، موتور ماشین را نشویید. توجه داشته باشید که میزان گرم بودن موتور ماشین باید تا حدی باشد که رسوبات راحت تر از آن جدا شوند، نه اینکه موتور داغ باشد.
  • فیلترهای خودرو به آب بسیار حساس اند؛ بنابراین قبل از شستشوی موتور فیلترها را جدا نمایید.
  • پس از تمیز کردن موتور ماشین، روغن موتور را تعویض کرده و تنظیمات موتور را مجدداً انجام دهید.

 

نکات مهم هنگام تمیز کردن موتور ماشین

نکات مهم هنگام تمیز کردن موتور ماشین

 

جمع بندی

یکی از اقداماتی که باید برای بهبود عملکرد خودرو انجام دهید، تمیز کردن موتور ماشین است. موتورشویی باعث می شود که قدرت موتور افزایش پیدا کرده و خرابی های آن نیز نشان داده شود. شستن موتور خودرو نیاز به رعایت برخی موارد مهم دارد که در این مقاله به آنها پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با کارشناسان و مشاوران مجموعه مکانیک یار در ارتباط باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *