عیب یابی خودرو

آشنایی با علائم خرابی سوزن انژکتور و بررسی دلایل آن

خرابی سوزن انژکتور

یکی از قطعات مهم سیستم سوخت رسانی خودرو، انژکتور است. سوزن انژکتور نیز بخشی از قطعه به شمار می رود که در مصرف سوخت و هم چنین ایجاد احتراق مناسب نقش مهمی دارد. این سیستم در خودروهای قدیمی که به خودروهای کاربراتوری معروف بودند دیده نمی شد به همین دلیل مشکلات زیادی در این نوع خودروها به وجود می آمد که با طراحی و جایگزین کردن انژکتور، بسیاری از این مشکلات رفع شدند. در صورت خرابی سوزن انژکتور، مشکلات مختلفی در سوخت رسانی به وجود می آید و عملکرد خودرو دچار نقص خواهد شد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علائم و دلایل خرابی سوزن انژکتور و روش های رفع آن بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.

سوزن انژکتور چیست و چه نقشی در خودرو دارد؟

قبل از بررسی دلایل خرابی سوزن انژکتور، بد نیست که با این قطعه و عملکرد آن در خودرو آشنا باشیم. سوزن انژکتور یکی از قطعات حساس در خودروهای انژکتوری محسوب می شود. این قطعه ترکیب سوخت و هوای محفظه احتراق را به پودر تبدیل کرده و باعث تزریق آن به موتور می شود. سوزن انژکتور از اجزای مختلفی تشکیل شده که عملکرد آنها نقش مهمی در کاهش مصرف سوخت و ایجاد احتراق مناسب خواهد داشت. در لیست زیر اجزای این قطعه را مشاهده می کنید:

  • فیلتر
  • سوکت برق
  • ورودی سوخت
  • سیم پیچ
  • پوسته
  • هسته
  • فنر برگشت دهنده
  • تزریق سوخت
  • سوزن

 

سوزن انژکتور، قلب سیستم سوخت رسانی

سوزن انژکتور، قلب سیستم سوخت رسانی

 

علائم خرابی سوزن انژکتور

سوزن انژکتور نیز مانند بسیاری از دیگر قطعات خودرو، پس از مدتی با فرسودگی مواجه شده و نیاز به تعویض دارد. خرابی سوزن انژکتور معمولاً با برخی نشانه ها همراه است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

افزایش مصرف سوخت، بارزترین نشانه خرابی سوزن انژکتور

واضح ترین نشانه ای که خبر از خرابی و فرسودگی سوزن انژکتور می دهد، افزایش مصرف سوخت است. در صورتی که هنگام طی کردن مسافت های کوتاه متوجه کاهش چشمگیر نشانگر سوخت شدید، حتماً اقدام به بررسی و عیب یابی سوزن انژکتور نمایید.

لرزش موتور

از دیگر نشانه های اولیه خرابی این قطعه، ایجاد لرزش در موتور به خصوص حالت درجا است. در صورتی که خرابی سوزن انژکتور بیش از حد معمول باشد، این لرزش ها شدید تر شده به صورتی که از داخل کابین نیز می توان متوجه آن شد.

خارج شدن دود سیاه از اگزوز

وجود مشکل در سوزن انژکتور باعث ایجاد نقص در سیستم احتراق می شود که نتیجه آن می تواند خروج دود سیاه از اگزوز باشد.

کاهش شتاب خودرو

کاهش شتاب خودرو معمولاً به دلایل مختلفی رخ می دهد که یکی از آنها می تواند فرسودگی سوزن انژکتور باشد. هرچند این قطعه سایز کوچکی دارد اما نقش آن در عملکرد موتور بسیار مهم بوده و هر گونه خرابی در آن می تواند روی شتاب خودرو تأثیر گذار باشد.

سایر علائم خرابی سوزن انژکتور

  • استارت خوردن سنگین ماشین
  • ریپ زدن خودرو در سربالایی
  • خاموش شدن ناگهانی خودرو
  • روشن نشدن ماشین
  • روشن شدن چراغ چک
  • افزایش میزان تولید آلاینده ها
  • کاهش عمر سنسور اکسیژن
  • تأخیر موتور هنگام دور گرفتن

 

علائم و نشانه های خرابی سوزن انژکتور

علائم و نشانه های خرابی سوزن انژکتور

 

دلایل خرابی سوزن انژکتور

پس از آشنایی با علائم گرفتگی سوزن انژکتور، نیاز است با دلایلی که باعث خرابی آن می شوند نیز آشنا بود. شناخت این دلایل می تواند تأثیر زیادی در عیب یابی مناسب سون انژکتور داشته باشد و روند تعویض یا تعمیر آن را سریع‌تر کند.

پایان عمر سوزن انژکتور

اصلی ترین دلیلی که می تواند باعث بروز علائم خرابی سوزن انژکتور شود، پایان عمر این قطعه است. توصیه می کنیم به صورت منظم انژکتور و سوزن انژکتور خودرو را بررسی نمایید و در صورت مشاهده خرابی، اقدام به تعویض آن نمایید.

استفاده از سوخت بی کیفیت

کیفیت سوخت استفاده شده در خودرو، نقش مهمی در حفظ قطعات خواهد داشت. این مورد در خصوص سوزن انژکتور بیشتر صدق می کند؛ به صورتی که با استفاده از سوخت نامناسب، طول عمر مفید این قطعه می تواند به نصف نیز کاهش پیدا کند. وجود ناخالصی های بیشتر در سوخت هایی با کیفیت پایین، دلیل اصلی خرابی سوزن انژکتور به شمار می رود.

وجود نقص در ECU

خرابی کامپیوتر خودرو (ECU) نیز از دیگر دلایل خرابی این قطعه به شمار می رود. نقص در عملکرد ECU باعث ارسال نامناسب دستورات و اطلاعات به انژکتور شده که می تواند روی عملکرد سوزن انژکتور تأثیرگذار باشد.

خرابی شیر برقی کنیستر

شیر برقی کنیستر باعث ایجاد میدان مغناطیسی برای بالاکشیدن انژکتور سوخت می شود. در صورتی که این قطعه با خرابی مواجه شده باشد و یا به درستی نصب نشده باشد، انژکتور از کار خواهد افتاد.

آسیب های فیزیکی

و اما مورد آخر دلایل خرابی سوزن انژکتور، وجود آسیب های فیزیکی است. در صورتی که این قطعه با هر گونه ترک و خرابی مواجه شده باشد، دچار نشتی خواهد شد و عملاً از کار خواهد افتاد.

نحوه عیب یابی سوزن انژکتور

بررسی مشکل و عیب یابی سوزن انژکتور با استفاده از دو روش اصلی انجام می شود. روش اول دستگاه دیاگ است. با استفاده از دستگاه دیاگ به راحتی و در کمترین زمان ممکن می تواند خطاهای موجود در این سیستم را بررسی و اقدام به رفع آنها کرد.

بررسی مقاومت انژکتور نیز از دیگر روش های عیب یابی این قطعه محسوب می شود. مقاومت استاندارد در سیستم های انژکتوری بین 11 تا 17 است؛ بنابراین در صورتی که مقاومت در رنج این اعداد نباشد، انژکتور نیاز به تعمیر خواهد داشت.

روش های نگهداری و افزایش طول عمر سوزن انژکتور

  • خرید سوزن انژکتور باکیفیت و استاندارد
  • شستشوی انژکتور در فواصل زمانی مناسب
  • تعویض به موقع صافی بنزین
  • بنزین زدن خودرو قبل از روشن شدن چراغ بنزین

 

عیب یابی سوزن انژکتور

عیب یابی سوزن انژکتور

 

جمع بندی

خرابی سوزن انژکتور می تواند تأثیر زیادی در افزایش مصرف سوخت، کاهش شتاب خودرو، افزایش آلایندگی ها و … داشته باشد. آشنایی با عوامل و دلایل خرابی این قطعه می تواند نقش مهمی در نگهداری بهتر و هم چنین تعویض به موقع این قطعه داشته باشد. در این مقاله به بررسی کامل دلایل خرابی این قطعه، نشانه های آن و روش های نگهداری بهتر از این قطعه پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید می توانید با مجموعه مکانیک یار در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *