عیب یابی خودرو

آموزش نحوه استفاده از گراف دیاگ در دستگاه جی اسکن

نحوه استفاده از گراف دیاگ

یکی از بهترین راهکارها برای عیب یابی و رفع مشکلات به وجود آمده در خودرو ها، استفاده از دستگاه دیاگ است. کارایی این دستگاه به قدری بالاست که بسیاری از افراد اقدام به خرید دستگاه دیاگ می کنند تا خودروی خود را بدون مراجعه به تعمیرگاه، عیب یابی کرده و مشکل آن را برطرف سازند.

با توجه به سوالات زیاد کاربران در زمینه دیاگ کردن خودرو و هم چنین نحوه خواندن اطلاعات دستگاه، در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربردهای دیاگ خودرو بپردازیم  و نحوه استفاده از گراف دیاگ را نیز آموزش دهیم. در صورتی که شما نیز قصد افزایش اطلاعات خود در این زمینه را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

دیاگ خودرو چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قبل از آموزش نحوه استفاده از گراف دیاگ، باید با کاربردهای این دستگاه آشنا شویم. به طور کلی دیاگ مخفف کلمه دیاگنوستیک به معنای عیب یابی است. این دستگاه تنها برای خودروهایی کاربرد دارد که دارای کامپیوتر یا همان ECU می باشند. کارکرد این دستگاه به این صورت است که اطلاعات را از کامپیوتر خودرو خارج کرده و پس از آنالیز کدهای خطا، مشکلات و ایرادهای خودرو را به صورت جزئی و یا کلی بازگو می کند.

استفاده از دستگاه دیاگ، کاربردها و مزایای بسیار زیادی دارد. به عنوان اولین مورد می توان عدم نیاز به بردن خودرو به تعمیرگاه برای عیب یابی خودرو را نام برد. هم چنین برای پی بردن به مشکلات داخلی خودرو و خطایابی نیز، نیازی به باز کردن قطعات خودرو نخواهد بود. هم چنین در صورتی که با نحوه استفاده از گراف دیاگ آشنایی داشته باشید، می توانید به سادگی مشکلات به وجود آمده در سنسورهای خودرو را شناسایی کرده و آنها را برطرف نمایید.

 

دیاگ خودرو و کاربردهای آن

دیاگ خودرو و کاربردهای آن

 

چه خطاهایی با استفاده از دستگاه دیاگ عیب یابی می شود؟

آشنایی با نحوه استفاده از گراف دیاگ و خواندن کدهای خطا، می تواند مشکلات مختلفی را به شما نمایش دهد. خطاهایی که با استفاده از دستگاه دیاگ قابل شناسایی شدن خواهند بود شامل مشکلات برقی، ایرادات مربوط به سنسورهای خودرو، فشار روغن گیربوکس، مشکلات مربوط به باتری خودرو، سرعت خودرو، گشتاور و دور موتور، مشکلات مربوط به استپر موتور، دمای آب رادیاتور، زمان شارژ کویل ها، وضعیت جعبه دنده، وضعیت سیستم تهویه و کنترل آلودگی هوا، وضعیت ترموستات ورودی کولر و … می شود.

 

کدهای خطا در دستگاه دیاگ

کدهای خطا در دستگاه دیاگ

 

نحوه استفاده از گراف دیاگ برای عیب یابی خودرو

روشن بودن چراغ چک خودرو، به این معناست که خطایی در سیستم داخلی خودرو وجود دارد. عیب یابی این خطا با استفاده از دستگاه دیاگ به راحتی امکان پذیر است و نیازی به باز کردن قطعات خودرو برای عیب یابی نخواهد بود. دستگاه دیاگی که در آموزش نحوه استفاده از گراف دیاگ از آن استفاده می کنیم، دستگاه جی اسکن است. این دستگاه قابلیت بالایی در تشخیص خطاهای به وجود آمده در خودرو داشته و کارکردن با آن نیز بسیار ساده است. برای این کار باید مطابق با راهنمای زیر عمل نمایید:

  1. در مرحله اول، می بایست دستگاه را به کانکتور خودرو وصل نموده و آن را روشن نمایید. در منوی دستگاه، نام برند و مدل خودروی خود را انتخاب نمایید. خودرویی که در این آموزش از آن استفاده می کنیم Infiniti Fx 35 است. شما با توجه به برند و مدل خودروی خود می توانید آن را در منوی دستگاه پیدا کرده و انتخاب نمایید. بنابراین ابتدا گزینه Infinity، سپس در صفحه بعد گزینه International، 16 Pin Conn و سپس گزینه موتور یا Engine را انتخاب کنید.
  2. در صفحه بعد، باید گزینه اول یعنی کدهای خطا را انتخاب نمایید. با توجه به خطاهای خودرو، کدهایی در این صفحه نمایش داده می شوند که به طور دقیق، علت بروز مشکل را توضیح داده اند. برای مثال در این آموزش چهار کد خطا نمایش داده می شود که همگی مربوط به سنسور پدال گاز و سنسور دریچه گاز می باشند.
  3. روی دستگاه دکمه ESC را فشار داده تا وارد صفحه قبل شویم و گزینه دوم یعنی Data Analysis را انتخاب می کنیم. در صفحه بعد چزئیات پارامترها را انتخاب کرده و با توجه به خطای موجود، 4 پارامتر که مرتبط با سنسور پدال گاز و سنسور دریچه گاز باشد را انتخاب می کنیم. (توجه داشته باشید که شما باید با توجه به کدهای خطایی که در بخش قبل به شما نمایش داده شده است، در این صفحه گزینه های مربوط به خطا را انتخاب کنید.)
  4. همانطور که اطلاع دارید، هر مجموعه دارای 2 سنسور می باشد که گراف آنها را در این مرحله انتخاب می کنیم. در صفحه نمایش داده شده، دو گراف بالا مربوط به سنسور پدال گاز و دو گراف پایین مربوط به سنسور دریچه گاز می باشند. در این بخش، با فشار دادن پدال گاز، تغییراتی در گراف سنسورهای پدال گاز به وجود خواهد آمد اما این تغییرات در سنسورهای دریچه گاز مشاهده نمی شود. به این صورت می توان متوجه شد که عامل خطا، سنسورهای دریچه گاز هستند. عامل این خطا می تواند موارد مختلفی از جمله اتصال نادرست کانکتور دریچه گاز باشد.
  5. در مرحله بعد از نحوه استفاده گراف دیاگ، برای حل مشکل، سراغ کانکتور دریچه گاز رفته و کانکتور را به صورت صحیح در محل خود قرار می دهیم. سپس پس از حل مشکل، مجددا سراغ کدهای خطا رفته و آنها را چک می کنیم.
  6. در این مرحله می بایست کدهای خطا را پاک نمایید. پس از پاک کردن کدهای خطا در دستگاه دیاگ، متوجه خواهید شد که چراغ چک دستگاه نیز خاموش شده است.
  7. در این مرحله از آموزش نحوه استفاده از گراف دیاگ، وارد بخش گراف شده و مجددا پدال گاز را فشار می دهیم. در صورتی که مشکل برطرف شده باشد، دو گراف انتهایی که مربوط به دریچه گاز هستند، با واکنش روبرو شده و تغییر می کنند.

 

نحوه استفاده از گراف دیاگ با دستگاه جی اسکن

نحوه استفاده از گراف دیاگ با دستگاه جی اسکن

 

توجه نمایید که با استفاده از این دستگاه، می توان تمامی عیب های خودرو را مشاهده کرد؛ تنها نکته قابل توجه استفاده صحیح از بخش کدهای خطا و پارامترها و هم چنین یادگیری صحیح نحوه استفاده از گراف دیاگ خواهد بود.

جمع بندی

یادگیری نحوه استفاده از گراف دیاگ، می تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. با استفاده از این بخش می توان عیب ها و خطاهای به جود آمده در خودرو را بررسی کرد و اقدام به رفع آنها نمود. در این مقاله به آموزش نحوه استفاده از گراف دیاگ در دستگاه جی اسکن پرداختیم. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان و مشاوران مجموعه مکانیک یار در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *