نگهداری خودرو

علائم و نشانه های خرابی صفحه کلاچ

خرابی صفحه کلاچ

از جمله قطعات مهم خودرو، صفحه کلاچ است که عدم شناسایی به موقع خرابی آن، باعث وارد شدن آسیب به بخش های دیگر خودرو می شود و هزینه های زیادی را بر جای می گذارد. این قطعه به دلیل دسترسی نامناسب به آن و هم چنین عدم مشاهده آن به صورت عادی، باید به شکل مرتب بررسی شود. در صورت خرابی صفحه کلاچ، علائم نشانه های مختلفی در عملکرد خودرو ظاهر می شود که آشنایی با آنها می تواند کمک زیادی به تعویض به موقع آن داشته باشد.

در این مقاله قصد داریم علاوه بر بررسی کلی این قطعه، علائم و نشانه های خرابی صفحه کلاچ را بازگو کنیم. در صورتی که قصد افزایش اطلاعات خود در این زمینه را دارید، با ما همراه باشید.

صفحه کلاچ چیست؟

صفحه کلاچ یکی از قطعات خودروهای دارای گیربکس دستی است که باعث می شود که عمل تعویض دنده، به شکلی مناسب انجام شود. طبیعتاً رانندگی زیاد با خودرو، باعث ساییده شدن این قطعه می شود، به همین دلیل تعویض به موقع آن از اهمیت بالایی برخوردار است. عمر این قطعه به مدل و هم چنین نحوه ساخت آن بستگی دارد. با این حال به طور متوسط یک صفحه کلاچ بین 50000 تا 100000 هزار کیلومتر می تواند عملکرد مناسبی داشته باشد.

 

قطعات صفحه کلاچ

قطعات صفحه کلاچ

 

علائم و نشانه های خرابی صفحه کلاچ

پس از گذشت مدت زمانی، باید اقدام به تعویض صفحه کلاچ نمود. این کار باعث عدم وارد شدن آسیب های مختلف به قطعات دیگر خودرو شده و عمر سایر قطعات را افزایش می دهد. خرابی صفحه کلاچ با نشانه های مشخصی همراه است. آشنایی تمام رانندگان با این علائم ضروری است؛ به همین دلیل در این بخش، به بررسی این موارد می پردازیم.

سفت شدن پدال کلاچ

یکی از اولین علائمی که با مشاهده آن باید صفحه کلاچ خودرو را بررسی نمایید، سفت شدن پدال کلاچ است. در صورتی که عمر صفحه کلاچ رو به اتمام باشد، معمولاً فشردن پدال کلاچ کمی سخت از قبل انجام شده که در صورت مشاهده این حالت، توصیه می کنیم حتماً صفحه کلاچ را بررسی نمایید.

لرزش خودرو

از دیگر نشانه های خرابی صفحه کلاچ، لرزش خودرو پس از رها کردن پدال کلاچ است. توجه داشته باشید که لرزش به وجود آمده در این شرایط، کاملاً متفاوت با سایر لرزش های عادی خودرو است.

افزایش دور موتور

مورد دیگری که نشان دهنده زمان تعویض صفحه کلاچ است، افزایش دور موتور است. در این شرایط دور موتور هنگام حرکت افزایش یافته و سرعت خودرو تغییر چندانی نمی کند. هم چنین فشار آوردن بیشتر به پدال گاز برای به حرکت در آوردن خودرو از حالت سکون نیز، از دیگر علائم خرابی صفحه کلاچ به شمار می رود.

افزایش مصرف سوخت

مورد دیگری که نشان دهنده خرابی در صفحه کلاچ خودرو است، افزایش مصرف سوخت می باشد. در صورتی که حس می کنید مصرف سوخت خودرو در مسافت های قبلی افزایش پیدا کرده است، حتماً به بررسی صفحه کلاچ خودرو بپردازید.

سختی هنگام تعویض دنده

از دیگر نشانه های اصلی خرابی صفحه کلاچ، تعویض سخت دنده هاست. معمولاً زمانی که عمر صفحه کلاچ خودرو به پایان می رسد، جا خوردن دنده یک و دنده عقب به سختی انجام خواهد شد.

سایر نشانه های تمام شدن عمر صفحه کلاچ نیز شامل پله پله شدن کلاچ، ارتعاشات زیاد دنده، صدا دادن دنده هنگام تعویض و به عقب پرت شدن سریع پا هنگام رها کردن کلاچ می شوند.

 

نشانه های خرابی صفحه کلاچ

نشانه های خرابی صفحه کلاچ

 

دلایل خرابی صفحه کلاچ

خرابی و ایجاد مشکل در صفحه کلاچ، می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد. اولین مورد تمام شدن دیسک است. در صورتی که دیسک کلاچ به اتمام برسد، انتقال نیرو ضعیف انجام شده و اصطکاک دیسک و صفحه نیز افزایش پیدا می کند. در این شرایط معمولاً خودرو در سربالایی ها ضعیف عمل کرده و سر و صدای بیشتری تولید می کند.

داغ شدن دیسک و صفحه نیز از دیگر دلایل خرابی صفحه کلاچ به شمار می رود. هم چنین تاب برداشتن صفحه کلاچ، بر هم خوردن تنظیمات این قطعه، آلودگی بیش از حد کلاچ، و سوختن کلاچ خودرو و صفحه کلاچ نیز می تواند از دلایل خرابی صفحه کلاچ به شمار رود.

چگونه عمر صفحه کلاچ را افزایش دهیم؟

توجه داشته باشید که صفحه کلاچ، یک قطعه مصرفی در خودرو بوده و پس از مدتی استفاده، به اتمام خواهد رسید. با این حال برخی موارد وجود دارند که با رعایت آنها، می توانید عمر این قطعه را افزایش داده و استفاده بیشتری از آن داشته باشید.

عدم رانندگی با شتاب زیاد

برای افزایش عمر صفحه کلاچ، سعی کنید سعی کنید بدون شتاب رانندگی کنید. شتاب زیاد باعث استهلاک صفحه کلاچ شده و عمر آن را کاهش می دهد.

فشار نیاوردن به موتور در سربالایی ها

یکی از موارد مهم برای افزایش عمر صفحه کلاچ، رانندگی صحیح در سربالایی هاست. سعی کنید هنگام رانندگی در مناطق شیب دارد، تعویض دنده مناسب و به جایی داشته باشید تا فشار زیادی روی موتور خودرو وارد نشود.

کاهش تعداد سرنشینان خودرو

از دیگر عواملی که باعث کاهش عمر صفحه کلاچ می شود، رانندگی با تعداد سرنشینان زیاد است. افزایش فشار به تمام قطعات خودرو، در صورت استفاده بیش از حد مجاز سرنشینان باعث خرابی و استهلاک بیشتر آنها شده که صفحه کلاچ نیز از این موضوع مستثنا نخواهد بود.

عدم استفاده زیاد از کلاچ

افراد زیادی هنگام نگه داشتن خودرو، پای خود را روی پدال کلاچ فشار داده و یا در مواقع غیر ضروری، استفاده زیادی از کلاچ می کنند. در صورتی که قصد دارید خرابی صفحه کلاچ به تعویق بیفتد و عمر آن افزایش یابد، سعی کنید حین رانندگی و گاز دادن، به هیچ عنوان پای خود را روی کلاچ نگذارید.

 

افزایش عمر صفحه کلاچ

افزایش عمر صفحه کلاچ

 

جمع بندی

صفحه کلاچ یکی از قطعات اصلی خودرو است که نقش مهمی در انتقال نیرو و تعویض درست دنده ها دارد. خرابی صفحه کلاچ می تواند باعث وارد کردن آسیب های زیادی به بخش های دیگر خودرو شود؛ به همین دلیل تعویض به موقع این قطعه تأثیر زیادی در نگهداری مناسب خودرو خواهد داشت. در این مقاله به بررسی علائم و نشانه های خرابی در صفحه کلاچ پرداختیم. در صورتی که نیاز به مشاوره و یا راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با تیم مکانیک یار در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *