BREAK FAULT

دلایل خالی کردن ترمز

خالی کردن ترمز

یکی از مهم ترین قطعات خودرو که نقش مهمی در امنیت رانندگی دارد، ترمز است. این قطعه باعث کاهش فشار خودرو شده و نقص در عملکرد آن ممکن است باعث بروز مشکلات و خسارات جدی شود. یکی از مشکلات رایج این قطعه، از کار افتادن است که به آن خالی کردن ترمز نیز گفته می شود. به وجود آمدن این مشکل می تواند باعث ایجاد تصادفات بزرگی شده و امنیت خودرو را بسیار پایین آورد. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل خالی کردن ترمز و نحوه رفع آنها بپردازیم. در صورتی که شما نیز با این مشکل مواجه شده اید، تا انتها با ما همراه باشید.

خالی کردن ترمز چیست و چه دلایلی دارد؟

در بسیاری از مواقع، هنگام رانندگی ممکن است با فشار دادن پدال ترمز، شتاب و سرعت خودرو کاهش پیدا نکند. این مشکل معمولاً با نرم شدن پدال ترمز همراه است که به آن خالی کردن ترمز می گویند. این مشکل می تواند دلایل زیادی از جمله هوا گرفتن ترمز، نشتی مایع ترمز، فرسوده بودن سیلندر، مشکل در کالیپرهای ترمز و … باشد. در ادامه به بررسی دقیق دلایل این مشکل می پردازیم.

هوا گرفتن ترمز

یکی از اصلی ترین دلایلی که منجر به خالی کردن ترمز می شود، هوا گرفتن این قطعه است. وارد شدن هوا به سیستم و خطوط ترمز، از جریان درست روغن ترمز جلوگیری کرده و باعث نرم شدن پدال این بخش می شود. با توجه به اینکه هوا قابلیت تراکم پذیری دارد، به هیچ عنوان نباید داخل سیستم ترمز وارد شود زیرا باعث کاهش فشار موجود شده و تداخل در عملکرد پدال را منجر می شود. بهترین راه برای جلوگیری از این مشکل، تخلیه و هم چنین شستشوی روغن ترمز از داخل سیستم است.

فرسودگی سیلندر

فرسوده شدن سیلندر اصلی خودرو نیز، از دیگر دلایل خالی کردن ترمز به شمار می رود. سیلندر به عنوان مهم ترین قطعه در سیستم ترمز، باعث ایجاد فشار هیدرولیک شده و مایع ترمز را به ترمز های عقب و جلوی خودرو اعمال می کند. فرسودگی این قطعه باعث می شود که نشتی های مختلفی در آن به وجود آید. این نشتی ها شامل نشتی خارجی روغن ترمز و نشتی داخلی که از کاسه نمد پیستون آسیب دیده نشئت می گیرد می شوند. تعویض و تعمیر به موقع سیلندر، می تواند راه حل مناسبی برای جلوگیری از این مشکل باشد.

 

فرسودگی سیلندر، از دلایل خالی کردن ترمز

فرسودگی سیلندر، از دلایل خالی کردن ترمز

 

خرابی کالیپرهای ترمز

از دیگر عواملی که باعث نشت مایع ترمز و در نتیجه خالی کردن ترمز می شود، آسیب دیدگی کالیپرهای ترمز است. در صورتی که این قطعات دچار فرسودگی شوند، مایع ترمز نشتی پیدا کرده که این موضوع باعث می شود پدال ترمز پایین بیاید و ترمزگیری به روش صحیحی انجام نشود.

معیوب بودن بوستر ترمز

در صورتی که پدال ترمز به شکلی غیرعادی سفت شده باشد به صورتی که نتوان ترمز گرفت، مشکل می تواند مربوط به بوستر ترمز باشد. بوستر ترمز باعث می شود که با فشار کم پا روی پدال، عملیات ترمز گیری به خوبی انجام شود؛ بنابراین در صورتی که پدال ترمز به اصطلاح چوب می کند، حتماً بوستر ترمز را مورد بررسی قرار دهید.

 

بوستر ترمز

بوستر ترمز

 

مشکل در بلوک ABS

در صورتی که از خودرهای مجهز به سیستم ترمز ABS استفاده می کنید و کماکان با مشکل خالی کردن ترمز مواجه اید، دلیل اصلی را می توان به خرابی پمپ ترمز با مشکل در بلوک ABS نسبت داد. تعمیر سریع سیستم ترمز ABS توسط کارشناسان حرفه ای، می تواند باعث رفع این مشکل شود.

توقف خودرو پس از خالی کردن ترمز

یکی از نکات مهمی که هنگام رانندگی باید به آن اشراف داشته باشد، نحوه نگه داشتن خودرو پس از خالی کردن ترمز است. این مشکل می تواند برای تمامی افراد به وجود آید، بنابراین برای جلوگیری از به وجود آمدن خسارات، مطابق با راهنمای زیر عمل نمایید:

  1. اولین اقدام پس از خالی کردن ترمز، فشار آورد مداوم به پدال ترمز است. انجام این کار باعث می شود که فشار موجود در سیستم ترمز بهتر اعمال شده سرعت خودرو پس از مدتی کم شود. در بسیاری از موارد ممکن است فشار دادن پدال باعث برگشتن فشار ترمز شده و خودرو متوقف شود.
  2. راه حل بعدی، استفاده از ترمز دستی است. در صورتی که مطمئن شدید پدال، فشار ترمز را ایجاد نمی کند، می بایست به آرامی و کاملاً به تدریج، ترمز دستی خودرو را بکشید. کشیدن ترمز دستی باعث می شود که چرخ های عقب خودرو سرعت کمتری پیدا کنند و پس از مدتی، خودرو متوقف شود. توجه داشته باشید که کشیدن ناگهانی ترمز دستی در این شرایط، ممکن است باعث عدم کنترل مناسب خودرو شود.
  3. در صورتی که کشیدن ترمز دستی نیز نتواند باعث متوقف کردن خودرو شود، باید دنده ها را یکی یکی کم کنید. کم کردن دنده ها باعث کاهش سرعت خودرو می شود که با استفاده از آن می توانید خودرو را متوقف کنید. در صورتی که از اتومبیل های اتوماتیک استفاده می کنید، با برداشتن پا از روی پدال گاز، می توانید باعث کاهش سرعت خودرو شوید.
  4. هنگام خالی کردن ترمز، حتماً خودرو را به مناطق امن و خلوت تر جاده هدایت کنید. این کار باعث کاهش آسیب های وارد شدن به خودرو و دیگران می شود و می تواند استرس شما را نیز کمتر کند. هم چنین وارد کردن خودرو به زمین های چمن، خاکی و یا بوته ها، باعث خواهد شد که سرعت خودرو به مراتب کمتر شود؛ فقط باید توجه داشته باشید که کنترل خودرو را به هیچ عنوان از دست ندهید.
  5. پس از نگهداری خودرو، به هیچ عنوان اتومبیل را خاموش نکنید. خاموش کردن خودرو هنگام خالی کردن ترمز، باعث از کار افتادن فرمان شده و کنترل آن را سخت می کند.

 

نگه داشتن خودرو پس از خالی کردن ترمز

نگه داشتن خودرو پس از خالی کردن ترمز

 

جمع بندی

شایع ترین دلایل خالی کردن ترمز را می توان نشت مایع ترمز، خرابی سیلندر، هواگرفتگی سیستم و آسیب دیدن کالیپرهای ترمز نام برد. حفظ خونسردی و انجام راه حل های گفته شده در این مقاله هنگام خالی کردن ترمز، می تواند باعث نمایش بهترین عملکرد و متوقف سازی خودرو شود. در صورتی که نیاز به مشاوره بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با کارشناسان مکانیک یار در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *