عیب یابی خودرو

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو

روشن شدن چراغ چک

روشن شدن چراغ چک خودرو، برای همه ما اتفاق افتاده است. در بسیاری از موارد، اغلب افراد نمی توانند تشخیص دهند که علت اصلی روشن شدن آن چیست. هر چند رخ دادن این اتفاق اکثرا موضوع مهمی نیست، اما در برخی موارد می تواند نشان دهنده مشکلی جدی در خودرو باشد. به عنوان مثال در صورتی که چراغ چک خودرو برای مدت طولانی روشن مانده باشد و یا به طور دائم خاموش و روشن شود، باید به بررسی آن پرداخت.

دلایل زیادی برای روش شدن چراغ چک وجود دارد که آشنایی با آنها می تواند دانش فنی شما را از خودرو بالا برده و باعث نگهداری بهینه تر اتومبیل شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل به وجود آمدن این اتفاق بپردازیم. اگر شما نیز در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستید، تا انتها با ما همراه باشید.

وظیفه چراغ چک در خودرو چیست؟

روشن شدن چراغ شدن، به معنی وجود خطا یا اشکال در سیستم داخلی خودرو است. این چراغ نوعی زنگ خطر کامپیوتر خودرو (ECU) محسوب شده که عیوب خودرو را از سمت کامپیوتر به نمایش می گذارد. رنگ های این چراغ در حالت روشن شامل زرد، نارنجی و یا زرد مایل به قرمز است و حالت های مختلفی مانند چشمک زدن یا روشن شدن کامل را به نمایش می گذارد.

 

نقش چراغ چک در خودرو

نقش چراغ چک در خودرو

 

دلایل روشن شدن چراغ چک خودرو

همان‌طور که گفته شد، دلایل مختلفی برای روشن شدن چراغ چک وجود دارد. در بسیاری از مواقع، نگه داشتن ماشین باعث می شود که پس از مدتی این چراغ خاموش شده و مشکل خود به خود برطرف شود؛ اما در برخی موارد، مشکل جدی تر خواهد بود. به عنوان مثال در صورتی که چراغ چک شروع به چشمک زدن کند، می تواند نشان دهنده داغ بودن بیش از حد کاتالیزور باشد. داغ بودن کاتالیزور احتمال حریق خودرو را بالا برده و ممکن است مشکلات جدی را به وجود آورد. در ادامه به معرفی دلایل مختلف روشن شدن چراغ چک می پردازیم.

وجود مشکل در سنسور اکسیژن

اولین عامل اصلی که باعث روشن شدن چراغ چک خودرو می شود، وجود مشکل در سنسور اکسیژن است. پیشنهاد می کنیم در صورت مشاهده این مشکل، سریعاً اقدام به تعمیر این سنسور کنید؛ زیرا با هزینه ای نسبتاً کم، می توانید مشکل را برطرف کرده و از به وجود آمدن مشکلات جدی در کاتالیزور جلوگیری نمایید.

باز بودن درب باک

از دیگر مواردی که می تواند باعث روشن شدن چراغ چک شود، باز بودن درب باک خودرو است. این مشکل می تواند مربوط به باز بودن و یا شکسته بودن درب باشد. باز بودن درب باک باعث ایجاد خطرات جدی نخواهد شد و تنها با تعمیر آن، می توان چراغ چک خودرو را خاموش کرد.

 

باز بودن درب باک، از دلایل روشن شدن چراغ چک

باز بودن درب باک، از دلایل روشن شدن چراغ چک

 

ایراد در مبدل کاتالیستی

در بسیاری از خودروهای قدیمی و فرسوده، وجود مشکل در مبدل کاتالیستی می تواند باعث روشن شدن چراغ چک شود. هزینه تعمیر مبدل کاتالیستی نسبتاً بالاست؛ به همین دلیل بهتر است برای پیشگیری از به وجود آمدن هرگونه مشکل، وضعیت سنسور اکسیژن را مرتب بررسی کرده و شمع ها و هم چنین روغن موتور خودرو را در زمان مناسب تعویض نمایید.

نشتی خلأ

از دیگر مواردی که باعث می شود چراغ چک خودرو روشن شود، نشتی خلأ است. برای اینکه متوجه شوید مشکل خودرو نشتی خلأ است یا خیر، هنگام کارکردن موتور باید به دور موتور توجه داشته باشید. در صورتی که موتور درجا بزند یا دور موتور بالا بماند، به احتمال زیاد در سیستم خودرو نشتی خلأ وجود دارد و روشن شدن چراغ چک نیز به همین دلیل خواهد بود.

نصب اشتباه دزدگیر

در بسیاری از مواقع، هنگام نصب دزدگیر، مراحل به درستی طی نشده و این موضوع باعث می شود که چراغ چک خودرو روشن شود. هنگامی که نصب دزدگیر به اشتباه انجام شود، کامپیوتر خودرو (ECU) دزدگیر را به عنوان یک عامل ناشناخته و مخرب شناسایی می کند و باعث می شود که چراغ چک روشن شود. هم چنین در صورتی که خودروی شما دچار برق دزدی می شود نیز، حتماً نصب دزدگیر را مجدداً انجام دهید.

مشکل در انژکتور سوخت

از دلایل دیگری که باعث روشن شدن چراغ چک در خودرو می شود، مشکل انژکتور است. وجود ایراد در این بخش، معمولاً رایج نیست؛ به همین دلیل نیز می بایست برای تعمیر آن، هزینه نسبتاً بالایی را بپردازید. برای جلوگیری از وجود مشکل در این بخش و صرف هزینه های نسبتاً بالا، سعی کنید به هیچ عنوان با سوخت کم رانندگی طولانی مدت انجام نداده و صافی بنزین را نیز در مدت زمان مناسبی تعویض کنید.

مشکل در ترموستات

همان‌طور که اطلاع دارید، ترموستات یکی از قطعات پرکاربرد در خودرو است که مسئول نظارت بر دمای محیط می باشد. این قطعه با ارسال جریان سرد به سمت موتور خودرو، باعث تنظیم دما شده و از این طریق، از بالا رفتن دما در قطعات داخلی جلوگیری می کند. در صورتی که ترموستات عملکردی نامناسب داشته باشد، چراغ چک نیز روشن خواهد شد. برای رفع این مشکل می بایست مایع خنک کننده ترموستات را مرتب تعویض کنید.

از دیگر دلایل روشن شدن چراغ چک می توان به مواردی از جمله سنسور جریان هوا، شمع های خودرو، کوئل، باتری، ERG یا سیستم چرخش گاز اگزوز، ایراد در سنسور MAF و شل شدن کلاهک گاز اشاره کرد.

نحوه خاموش کردن چراغ چک

روشن بودن چراغ چک خودرو می تواند تمرکز برخی از رانندگان را به هم بریزد. برای خاموش کردن این چراغ، می بایست مشکل روشن شدن آن را عیب یابی کرد و اقدام به رفع آن نمود. هم چنین می توانید با دیاگ زدن خودرو، روشن و خاموش کردن خودرو، قطع و وصل کردن باتری و یا رانندگی کوتاه مدت و بررسی دوباره چراغ چک، اقدام به خاموش نمودن چراغ چک کنید.

 

خاموش کردن چراغ چک

خاموش کردن چراغ چک

 

جمع بندی

روشن شدن چراغ چک، معمولاً نشان دهنده مشکل خاصی در خودرو نخواهد بود و ممکن است پس از مدتی، خود به خود خاموش شود. با این حال به وجود برخی نشانه ها مانند روشن ماندن طولانی یا چشمک زدن چراغ چک، می تواند نشان از ایرادات جدی در قطعات داخلی خودرو باشد. در این مقاله به بررسی کامل این دلایل پرداختیم. در صورتی که نیاز به راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با کارشناسان و مشاوران مجموعه مکانیک یار در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *