عیب یابی خودرو

10 دلیل سفت شدن فرمان

سفت شدن فرمان

فرمان بخش مهمی از خودرو است که کنترل آن را بر عهده دارد. هر گونه خرابی در این بخش می تواند بسیار خطرناک باشد و آسیب های مالی و جانی زیادی را به شما وارد نماید. یکی از مشکلات رایج در این زمینه، سفت شدن فرمان است. این سفتی در انواع فرمان های ساده و هیدرولیک می تواند اتفاق بیفتد و حرکت دادن فرمان را با سختی همراه کند. با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل سفتی فرمان پرداخته و روش های رفع آن را معرفی نماییم. در صورتی که شما نیز با این مشکل روبرو شده اید، تا انتها با ما همراه باشید.

دلایل اصلی سفت شدن فرمان

مهم ترین دلایلی که باعث سفت شدن فرمان خودرو می شوند، ناشی از عدم تعمیر و نگهداری مناسب و هم چنین تأخیر در سرویس های دوره ای هستند. توجه داشته باشید که تمامی قطعات خودرو پس از مدتی دچار فرسایش شده و در صورتی که به آنها رسیدگی نشود، باعث خرابی و از کار افتادن خواهند شد؛ به همین دلیل به هیچ عنوان انجام سرویس های دوره ای خودرو را به تأخیر نیندازید. در ادامه به معرفی دلایلی که باعث سفتی فرمان خواهند شد می پردازیم.

1: کاهش سطح روغن هیدرولیک اصلی ترین دلیل سفت شدن فرمان

یکی از اصلی ترین دلایل سفت شدن فرمان های هیدرولیک، کم بودن روغن هیدرولیک است. این مایع نقش مهمی در عملکرد مناسب سیستم فرمان دارد و در صورت کم شدن، روی چرخش مناسب آن تأثیر منفی می گذارد. کاهش سطح روغن هیدرولیک می تواند به دلیل نشتی شلنگ ها باشد که پر کردن مخزن، تا حدودی آن را برطرف می کند اما برای حل مشکل به صورت صحیح، باید نشتی برطرف شود.

2: بالا بودن غلظت روغن هیدرولیک

علاوه بر کاهش سطح روغن هیدرولیک، افزایش غلظت آن نیز روی سفتی فرمان می تواند تأثیر گذار باشد. روغن هیدرولیک پس از مدتی دچار فرسایش و آلودگی شده که باعث افزایش غلظت آن می شود. با افزایش غلظت، خاصیت روانکاری آن کاهش یافته که سفت شدن فرمان را در پی خواهد داشت. تنها راه حل در این مواقع، تخلیه کامل روغن هیدرولیک و تعویض آن با روغن جدید است.

3: وجود مشکل در جعبه فرمان

یکی از اصلی ترین دلایل سفتی فرمان، وجود نقص در جعبه فرمان است. در بسیاری از مواقع، قطعه مارپیچ داخل جعبه فرمان دچار خرابی یا آسیب دیدگی می شود که روی کیفیت چرخش فرمان تأثیر گذار است. تنها راه برای حل این مشکل، مراجعه به یک تعمیرگاه و تعویض قطعه مربوطه است.

4: خرابی تسمه دینام

از دیگر دلایل رایج سفت شدن فرمان، خرابی یا پاره شدن تسمه دینام است. توصیه می کنیم در صورتی که فرمان ساده یا هیدرولیکی شما با سفتی مواجه شده، حتماً تسمه دینام را بررسی نمایید و در صورت مشاهده خرابی، حتماً اقدام به تعویض آن نمایید.

 

خرابی تسمه دینام، از دلایل سفت شدن فرمان

خرابی تسمه دینام، از دلایل سفت شدن فرمان

 

5: خراب بودن پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک خودرو نقش مهمی در ایجاد فشار مناسب نیروی فرمان دارد. در صورتی که این قطعه دچار خرابی شده باشد، پمپ روغن به خوبی انجام نشده و مشکلات مختلفی را برای سیستم فرمان به وجود می آورد که سفتی، تنها یکی از آنهاست. این مشکل اغلب به دلیل فرسودگی و در خودروهای کارکرده و قدیمی رخ می دهد که تنها راه رفع آن، تعویض این قطعه می باشد.

6: وجود هوا در فرمان

در صورتی که در سیستم هیدرولیک خودروی شما هوا وجود داشته باشد، فرمان هنگام چرخش به یک سمت، با سفتی مواجه می شود. برای رفع این مشکل باید به صورت تخصصی هوا گیری صورت گیرد؛ به همین دلیل استفاده از یک تعمیرکار حرفه ای تنها راه برطرف سازی این مشکل خواهد بود.

7: عدم بالانس بودن باد تایرها

تنظیم باد تایرها، نقش مهمی در عملکرد بهتر خودرو خواهد داشت. در صورتی که از تایرهایی با باد نامناسب استفاده کنید، کنترل خودرو با مشکل همراه خواهد بود. یکی از پیامدهای نامناسب بودن باد تایر یا استفاده از رینگ و لاستیک نامناسب، سفت شدن فرمان است. در این مواقع دقیقاً مانند زمانی که لاستیک ها پنچر باشند، فرمان به سختی حرکت داده می شود که تنها راه رفع آن نیز، بالانس کردن باد لاستیک هاست.

 

بالانس کردن چرخ ها

بالانس کردن چرخ ها

 

8: پارگی یا شل بودن تسمه هیدرولیک

هدایت نیروی موتور به پمپ هیدرولیک، توسط تسمه هیدرولیک انجام می شود. مسلماً خرابی، پارگی یا شل بودن این تسمه می تواند تأثیرات مختلفی روی سیستم فرمان داشته باشد که سفتی فرمان، یکی از آنهاست. تأخیر در تعویض این قطعه، اصلی ترین عامل به وجود آمدن این مشکل به شمار می رود؛ به همین دلیل توصیه می کنیم در فواصل زمانی مناسب، تسمه هیدرولیک خودرو را بررسی کرده و در صورت مشاهده خرابی یا شل شدن، اقدام به تعویض آن نمایید.

9: خراب شدن جک دو طرفه هیدرولیک

از دیگر قطعات اصلی سیستم فرمان های هیدرولیک، جک دو طرفه است که در صورت خراب شدن، باعث سفتی فرمان می شود. این قطعه نیز مانند سایر قطعات، در صورت خرابی باید تعویض گردد تا مشکل چرخش فرمان رفع شود.

10: خرابی میله فرمان

دلیل آخری که به بررسی آن می پردازیم، خراب شدن میله فرمان است. این قطعه که با چرخ های خودرو در ارتباط است، پس از مدتی دچار فرسایش شده آسیب دیدگی خواهد شد. این قطعه در صورت خرابی، باعث سفت شدن فرمان می شود اما پس از مدتی حرکت، اثر آن از بین خواهد رفت که دلیل آن گرم شدن میله و به جریان افتادن روغن است. بنابراین در صورتی که پس از روشن کردن خودرو با سفتی فرمان مواجه شدید و پس از کمی حرکت، این مشکل برطرف شد، حتماً میله فرمان را بررسی نمایید.

 

خرابی میله فرمان

خرابی میله فرمان

 

جمع بندی

یکی از اصلی ترین مشکلات در سیستم فرمان خودرو، سفت شدن فرمان است که چرخش آن را سخت می کند. این مشکل به دلایل مختلفی می تواند به وجود آید که در این مقاله به بررسی کامل آنها پرداختیم. بهترین روش برای جلوگیری از به وجود آمدن چنین مشکلاتی، انجام سرویس های دوره ای در زمان مناسب و توجه به تعمیر و نگهداری از خودرو است. در صورتی که نیاز به مشاوره یا راهنمایی بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با کارشناسان مجموعه مکانیک یار در تماس باشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *