نگهداری خودرو

صفر تا صد تقویت موتور ماشین

تقویت موتور ماشین

اگر راننده حرفه ای باشید، مسلماً از تقویت موتور ماشین خود استقبال خواهید کرد. تقویت موتور به معنای افزایش میزان گشتاوری و هم چنین بالا بردن نیروی تولیدی موتور است. در صورتی که موتور ماشین تقویت شود، شتاب آن عملکرد بهتری داشته و امکان رانندگی در سرعت های بالاتر نیز فراهم می شود.

اگر شما نیز قصد دارید با استفاده از برخی تکنیک ها موتور خودروی خود را تقویت نمایید، تا انتها با ما همراه باشید. در این مقاله به بررسی بهترین روش ها برای تقویت کردن موتور می پردازیم و مزایا و برخی معایب احتمالی آن را نیز بررسی می کنیم.

تقویت موتور ماشین به چه معناست؟

همان‌طور که گفته شد، تقویت موتور به معنای افزایش توان پیشرانه برای دسترسی به سرعت های بالاتر و هم چنین شتاب گیری بهتر می باشد. تمامی تکنیک هایی که برای تقویت موتور ماشین مورد استفاده قرار می گیرند، در دسته تیونینگ خلاصه شده اند. با استفاده از این روش ها گشتاور خودرو افزایش یافته و میزان نیروی تولید شده از موتور نیز زیاد می شود.

 

تکنیک های تقویت موتور ماشین

تکنیک های تقویت موتور ماشین

 

روش های تقویت موتور ماشین

با استفاده از برخی تکنیک ها، می توان قدرت پیشرانه خودرو را افزایش داد و از رانندگی با سرعت و شتاب بالاتر لذت برد. توجه داشته باشید که انجام این راهکارها تنها باید با کمک یک تعمیرکار حرفه ای صورت بگیرد زیرا دست‌کاری قطعات به صورت ناشیانه، می تواند آسیب های جدی به خودرو وارد نماید.

کاهش وزن خودرو

یکی از دلایلی که خودرو توان حرکت در سرعت های بالا را ندارد، سنگین بودن آن است. در صورتی که این سنگینی با قطعات استفاده شده در خودرو هم خوانی نداشته باشد، رانندگی سنگین و با شتاب کمتری را تجربه خواهید کرد. بهترین راه برای تقویت موتور ماشین در این موارد، برداشتن قسمت های سنگین خودرو و جایگزین کردن قطعات سبک تر با آنها است.

تعویض پنجره های شیشه ای با شیشه های پلاستیکی یا تلقی، برداشتن وسایل اضافه از صندوق عقب، خارج کردن برخی قسمت های داشبورد و … می تواند روی توان موتور تأثیر داشته باشد.

نصب ورودی کیت هوای خنک

یکی از بهترین روش ها که در عین کارآمد بودن هزینه پایینی نیز دارد، نصب ورودی کیت هوای خنک (CAI) است. این کیت باعث انتقال هوای سرد به محفظه احتراق موتور شده و باعث تقویت کارایی آن می شود. دلیل این مورد به چگالی بیشتر هوای سرد بر می‌گردد. در هوای سرد، نسبت بیشتری از مولکول های هوا در واحد حجم حضور دارند که باعث می شود مخلوط این هوا با سوخت، انرژی بیشتری را تولید نماید.

استفاده از سوپر شارژرها

نصب سوپر شارژر نیز به دلیل فشرده کردن هوای ورودی به محفظه احتراق، باعث افزایش توان موتور خواهد شد. نحوه کارکرد سوپر شارژر به این صورت است که با سرعتی بالا (50000 دور در دقیقه) می چرخد تا هوای فشرده شده را وارد محفظه موتور نماید. این قطعه نیروی خود را با استفاده از یک تسمه، از میل لنگ می گیرد. با فشرده شدن هوا، جای بیشتری برای سوخت به وجود می آید که نتیجه آن تقویت موتور ماشین است.

نصب کیت تزریق آب

از دیگر روش های تقویت موتور ماشین، نصب کیت تزریق آب روی موتور است. این قطعه باعث می شود که رسوبات کربن از داخل محفظه احتراق خارج شده و آن را تمیز نگه می دارد. از طرفی نیز تزریق مقداری آب به صورت اسپری شده، باعث خنک شدن محفظه احتراق شده و مخلوط سوخت و هوا را خنک نگه می دارد که این مورد روی راندمان حجمی موتور تأثیر مثبت خواهد گذاشت.

تعویض به موقع فیلتر ها و تمیز کردن آنها

عملکرد صحیح موتور به تمیز بودن فیلترها بستگی زیادی دارد. با تعویض به موقع فیلترهای هوا و هم چنین تمیز کردن آنها، می توانید از حداکثر قدرت اسب بخار موتور استفاده کرده و شتاب و سرعت بیشتری را تجربه نمایید.

تقویت سیستم اگزوز

برای تقویت موتور ماشین می توانید سیستم اگزوز اتومبیل را بهینه تر نمایید. با ارتقای قطعات این سیستم از جمله مانیفولد دود، منبع اگزوز و کاتالیزور، می توانید باعث خروج بهتر هوای موتور شده و به این طریق تجربه رانندگی بهتری را کسب نمایید.

سایر روش های تقویت موتور ماشین

  • انتخاب سرسیلندر مناسب
  • نصب چیپ ست و جایگزین کردن آنها با تراشه های کارخانه ای
  • استفاده از روان کننده مناسب برای کاهش اصطکاک قطعات موتور
  • استفاده از لاستیک های باکیفیت
  • خرید و استفاده از سوخت و روغن موتور با کیفیت
  • انجام سرویس های دوره ای
  • تعویض شمع ها

 

نصب سوپر شارژر

نصب سوپر شارژر

 

بررسی مزایا و معایب تقویت موتور ماشین

یکی از مواردی که بسیاری از رانندگان هنگام تقویت موتور ماشین نگران آن هستند، کاهش ایمنی خودرو است. اینکه آیا تقویت قطعات خودرو تأثیری روی ایمنی آن خواهد گذاشت یا خیر؟ برای اینکه از انجام راهکارهای تقویت موتور ماشین اطمینان کامل حاصل نمایید، باید با مزایا و معایب این روش ها آشنایی داشته باشید. توجه داشته باشید که تقویت موتور ماشین تنها در صورتی باعث خرابی قطعات خودرو می شود که به صورت تخصصی انجام نشده باشد؛ به همین دلیل نیز مواردی که به عنوان معایب در این لیست به آن اشاره کرده ایم، تنها در صورت تیونینگ نامناسب و غیر حرفه ای خودرو است.

مزایای تقویت موتور ماشین

  • بالا رفتن میزان گشتاور خودرو
  • کاهش سطح آلایندگی ها
  • افزایش میزان نیروی تولید شده از موتور
  • کاهش استهلاک قطعات
  • بالا رفتن بازده و راندمان موتور
  • تجربه رانندگی در سرعت و شتاب بالاتر

معایب احتمالی تقویت موتور ماشین

  • خارج شدن خودرو از حالت استاندارد و کارخانه ای
  • افزایش صداهای نامتعارف از خودرو
  • امکان فروش سخت تر خودرو
  • کاهش ایمنی موتور در صورت تیونینگ نامناسب خودرو
  • افزایش مصرف سوخت

 

بررسی مزایا و معایب تیونینگ موتور خودرو

بررسی مزایا و معایب تیونینگ موتور خودرو

 

جمع بندی

تقویت موتور ماشین به معنای افزایش بازدهی موتور، شتاب گیری بهتر خودرو، تولید نیروی بیشتر از سمت گشتاور و اصلاح برخی عملکردها در خودرو است. تکنیک هایی که به منظور افزایش توان موتور مورد استفاده قرار می گیرند، در صورتی که توسط یک فرد با تجربه و کارشناس انجام شوند، نه تنها هیچ گونه ضرری برای خودرو نداشته بلکه باعث تجربه رانندگی بهتر نیز می شوند. به همین دلیل توصیه می کنیم در صورتی که قصد تقویت موتور ماشین خود را دارید، حتماً از یک کارشناس حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید. هم چنین می توانید با مشاوران تیم مکانیک یار نیز در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *